Jogi személlyé alakul a Magyar Éttermi Mesterklub
A szakmai oktatásban és a mestervizsgák rendszerében várható jogszabályi változásokra tekintettel a több mint két évtizede működő Magyar Éttermi Mesterklub jogi személlyé alakul, és aktív szerepet kíván vállalni a hazai vendéglátás szakképzésének megreformálásában és a mesterképzésben – adta hírül Balogh István Ferenc, a klub elnöke.
Mint ismeretes, a Nemzetgazdasági Minisztérium elképzelései szerint 2015-től olyan vendéglátóhelyek nem alkalmazhatnak tanulókat, amelyek tulajdonosa nem rendelkezik mestervizsgával. A tervezett rendelkezés alapelveinek érvényesítéséhez azonban a vendéglátói szakoktatás nem rendelkezik megfelelő keretekkel és megfelelő mennyiségű kompetens szakemberrel, ami gondokat okozhat mind a duális képzésben – nem lesz elég alkalmas hely a tanulók szakmai gyakorlatának lebonyolítására –, mind a mestervizsgát letenni szándékozók szakszerű kiválasztásában, tudásszintjük hiteles mérésében.
A Magyar Éttermi Mesterklub segítséget kíván nyújtani a kormányzatnak, a szakmai kamaráknak az oktatás és a vizsgáztatás területén. Az Állami Mestervizsgán hivatalosan Éttermi mesteri címet szerzett szakembereket legnagyobb létszámban tömörítő klub tagjai az ország minden régióját képviselik, szakmai tapasztalatuk széleskörű és szerteágazó. A 40 állandó és 60 pártoló tagot tömörítő szervezet nagymértékben lesz képes elősegíteni és támogatni a törvényi előkészítés folyamatát, így a tervezett Turizmus- Vendéglátás törvény előkészítésében is hathatósan tud részt venni.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >