Jó Bocuse-szereplés
A magyar csapat az előkelő 12. helyen végzett a Bocuse d’Or 2018–2019-es versenysorozatán. A lyoni döntőben a mezőny legfiatalabb séf tagja, Pohner Ádám vezette magyarok a 24 legjobb csapat közül kerültek az erős középmezőnybe, közvetlenül a gasztronómiai nagyhatalmak mögé. A dobogóra ezúttal csak skandinávok állhattak – sorrendben Dánia, Svédország és Norvégia. A legjobb hústál díja Finnországé lett, a legjobb tányértéma különdíját Franciaország kapta, a legjobb commis pedig a dánok képviselője lett.
Ez a negyedik alkalom, hogy magyar csapat részt vesz a nem hivatalos szakács-világbajnokságon. A Magyar Bocuse d’Or Akadémia óriási eredménynek tartja, amit ez a verseny és a hazánkat képviselő csapatok a magyar gasztronómiáért tettek. Itt nemcsak a dobogó, nemcsak a legelőkelőbb helyezések számítanak, hiszen ne felejtsük, nyolc évvel ezelőtt Széll Tamás és csapata a tizedik helyen végzett a világdöntőn, három évvel ezelőtt pedig a dobogó legfelső fokára állhatott a Budapesten megrendezett európai válogatón. Nyolc éve, a kezdetekkor, az Akadémia szinte sötétben tapogatózott, hogyan kell egy ilyen versenyre felkészülni. //
Kapcsolódó cikkeink
Bocuse-bajnokok, ha találkoznak
A skandináv gasztronómia csillaga, a norvég Christian André Pettersen szeptemberben…
Tovább olvasom >Történelmi győzelem az ifjúsági szakács VB-n
A Bocuse d’Or előszobájaként is emlegetett Chaine Ifjúsági Szakács Világbajnokság…
Tovább olvasom >Legjobb szakácsaink 27 év alatt
Nyikos Patrik, a Stand Étterem séfje nyerte a Jeunes Chefs…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >