Jihlavában söröztünk II.
Jihlavában jártunk, és ha már ott voltunk, minden vendégekkel teli, jól működő sörözőben arra kerestük a választ, mi az, amit ők nálunk jobban csinálnak (a sörön kívül). Ezekhez néhány olyan információt is összegyűjtöttünk, amelyre turistaként szüksége lehet a magyar látogatónak.
Jihlavský Radniční Pivovar (Masarykovo nám. 66/67.)
A minisörfőzde 2011-ben kezdte meg áldásos tevékenységét, és másfél-két év alatt iskolapéldáját adta, hogyan is kellene működnie egy ilyen kis sörműhelynek.
A főzde állandó sörei a 12°-es világos Ignác, a 13°-as félbarna Zikmund, egy 12°-es búzasör, valamint egy Zuzana nevű gyümölcsös sör sorozatot változó gyümölcsökkel.
Ezeken túl váltakozva készítenek még 15°-ös barna búzasört, felsőerjesztésű amber ale-t, portert, oatmeal (zab) stoutot és egy viszonylag alacsony alkoholtartalmú (4,1%), de 60 IBU-s ale-t, a Jiskrát. Van még húsvéti, karácsonyi alkalmi sörük, és a brutál erősségű XXI, aminek az alkoholtartalma 9,1%.
A 2013-as sikert követően a városházi sörfőzde – ezúttal részben más komlókkal – 2014-ben is elkészíti Post Apocalyptic IPA nevű single hop sorozatát. Minden hónapban készül belőle egy főzet azonos receptúra szerint, csak épp a felhasznált komló más és más. 12 hónap, 12 amerikai, új-zélandi, angol és cseh komló, közöttük a Kazbek, Saaz, Challenger, Cascade, Chinook, Nelson Sauvin, Citra stb.) Érdemes gyakran benézni!
A pincében levő söröző sajnos csak délután 4-kor nyit ki, így addig csak a földszinti étteremben élvezhetjük a helyben főzött sörök egy szűkebb választékát
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
KSH: szeptemberben a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakához viszonyítva 1,7 százalékkal nőtt, az előző hónaphoz képest 1,4 százalékkal csökkent
Szeptemberben a kiskereskedelmi forgalom volumene a nyers és a naptárhatástól…
Tovább olvasom >Gyengén indult az ősz a kiskereskedelemben
Az előző havi, augusztusi adatokhoz viszonyítva nem indult jól az…
Tovább olvasom >Kacsából és a libából nagyjából ilyenkor esszük meg az éves mennyiséget
Hazánkban a kacsa- és a libahús fogyasztása döntően az ünnepi…
Tovább olvasom >