Jelentősen növelhető a magyar kézműves sörök eladása
Jelentősen növelhető a magyar kézműves sörök eladása mind bel-, mind pedig külföldön – közölte Szűcs László, a Főzdefeszt ügyvezetője kedden az MTI-vel.
Tájékoztatása szerint a magyar kézműves sörök külföldi eladása ma még nem jelentős, ám szeretnék elérni, hogy a magyar kézműves sörexport a jövőben dinamikusan emelkedjen. Többek között ezt is tartalmazza a Főzdefeszt Klaszter új fejlesztési stratégiája.
A stratégiát kedden ismertették a Főzdefeszt Klaszter és a Magyar Sörgyártók Szövetsége (Sörszövetség) által közösen rendezett gálaesten kedden Budapesten, amelyen átadták az év legfontosabb sörszakmai díjait.
Az ügyvezető elmondta még azt is, hogy a magyar kézműves sörfőzdék piaci fejlődését támogathatja, hogy Magyarországon világviszonylatban is kiváló minőségű kisüzemi sörgyártó berendezéseket és eszközöket előállító üzem működik, amely termelésének 95 százalékát exportálja. Mindez a magyar kézműves sörök minőségének további javítását is lehetővé teszi. Így kihasználható mind a hazai, mind a külföldi kézműves sörpiacban rejlő lehetőség. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Új kommunikációs platformmal indítja a sörszezont a Dreher
Új vizuális arculatot, csomagolást és kommunikációs platformot kapott a Dreher…
Tovább olvasom >Sörszövetség: tavaly újra nőtt a magyarországi sörfogyasztás
A Covid-járvány időszakát idéző, 2023. évi 10 százalékos forgalomcsökkenés után…
Tovább olvasom >Rekordmennyiségű sört exportált tavaly Csehország
Rekordmennyiségű, 6,13 millió hektoliter sört exportáltak tavaly a csehországi sörgyárak…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >