Jelentősen nőhet a sör iránti kereslet a sörgyártók szövetsége szerint
A hőség miatt jelentősen megnőhet a sörök iránti kereslet az idén nyáron a Magyar Sörgyártók Szövetsége szerint.
A szervezet keddi közleményében ismerteti: tavaly nyáron a napi maximum hőmérséklet 2-6 Celsius fokkal alacsonyabb volt, mint az azt megelőző évben, a sörfogyasztás pedig 7 százalékkal lett kevesebb, mint 2013 azonos időszakában.
A szövetség adataiból az is kiderül, hogy 2014-ben a június volt erős, így tavaly a második negyedévben 8 százalékkal több sör fogyott, mint az előző év hasonló időszakában.
Negyedéves szinten az eltérés 125 ezer hektoliter is lehet, ami 25 millió félliteres sörnek felel meg – közölték. A szervezet közleménye szerint az idei nyár eddig inkább a 2013-as minta szerint alakul.
A Magyar Sörgyártók Szövetségének tagvállalatai a Borsodi Sörgyár Kft., a Dreher Sörgyárak Zrt. és a Heineken Hungária Zrt.; négy magyarországi gyárukban összesen 6,2 millió hektoliter sört termeltek 2014-ben. A sörgyárak csaknem 1700 dolgozót foglalkoztatnak, és beszállítóikon keresztül munkát adnak további 25 ezer embernek. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Új kommunikációs platformmal indítja a sörszezont a Dreher
Új vizuális arculatot, csomagolást és kommunikációs platformot kapott a Dreher…
Tovább olvasom >Sörszövetség: tavaly újra nőtt a magyarországi sörfogyasztás
A Covid-járvány időszakát idéző, 2023. évi 10 százalékos forgalomcsökkenés után…
Tovább olvasom >Rekordmennyiségű sört exportált tavaly Csehország
Rekordmennyiségű, 6,13 millió hektoliter sört exportáltak tavaly a csehországi sörgyárak…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >