Jelentősen csökken a SPAR műanyag-felhasználása
Mintegy 13,5 tonnával kevesebb műanyagot használnak fel a Regnum Húsüzem tálcás húsáruinak csomagolásához 2022-ben. A SPAR csoport számára kiemelten fontos a fenntarthatóság, ezért évek óta több lépcsőben csökkenti a műanyag-felhasználást a termékek gyártásánál, illetve a kiskereskedelmi folyamatokban.
A SPAR megújította csomagolótechnológiáját, amely így nem csak megfelel a legmagasabb szintű technológiai és élelmiszer-biztonsági elvárásoknak, de lehetőséget ad arra is, hogy kevesebb műanyagra legyen szükség. Az új hústálcák sokkal vékonyabb anyagokból készülnek, így a SPAR húsüzemében gyártott mintegy ötvenfajta tálcás termék, köztük a friss nyers húsok, a nyers és előkészített darált húsok, valamint a grillkészítmények 2022-ben 13,5 tonnával kevesebb műanyag felhasználásával kerülnek a polcokra a SPAR és INTERSPAR hálózatában. A tervek szerint a közeljövőben a vákuumcsomagolt termékeknél is hasonló eljárással csökken majd a felhasznált műanyagok mennyisége. //
Kapcsolódó cikkeink
Black Friday akciók a legnagyobb hazai láncoknál: Lidl, Tesco, Spar és még sokan mások
A Black Friday láz 2024-ben sem hagyja hidegen a vásárlókat…
Tovább olvasom >Több mint 1,2 milliárdos korszerűsítés a székesfehérvári INTERSPAR hipermarketben
A SPAR folyamatosan arra törekszik, hogy áruházai kényelmes körülményeket biztosítsanak…
Tovább olvasom >Mindenkinek a vásárló a fontos – mindig, mindenhol, mindenkor – Együtt okosodtunk (Business Days 2024 1. rész)
A Business Days harmadik, szerdai napjának délelőttje az elmúlt másfél…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >