Jeges legjobb
Júniusban rendezték a 14. Év fagylaltja versenyt, ahol hat aranykoszorús cukrászmesterből álló zsűri értékelte a nevezett munkákat kötelező és szabadon választott kategóriában. Utóbbiban 2010 legjobbja a fehércsokoládéalapú, pikáns szilvapálinkás, házi szilvalekvárral és fahéjjal készült Házias Vidámság fantázianevű kompozíció lett – a csákvári Csuta Zsolt munkája (Csuta cukrászda). Az ezüstérmet a Dobos-fagylalt kapta, Tóth Norbert (Dunaföldvár, Tóth Cukrászda), a bronzérem pedig a Francia Fügének jutott, Kmitt Erzsébet (Budapest, Fittsüti).
Ugyancsak a kézművescukrászok versenyében a csokoládé ízkategória győztese Trella Györgyné lett (Nyírbátor, Csekő kávéház), második Farkas Liliána (Kecskemét, Böbe fagylaltozó), harmadik Balogh István (Deb-
recen, Mignon cukrászda).
Az alapanyaggyártók között mindkét kategóriában a budaörsi Suha Kft.vitte el a pálmát.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Óriási eredmény: minden korábbinál több Michelin-elismerés a hazai éttermeknek és szállodáknak
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Budapest a Condé Nast Traveller toplistáján: a főváros a 19. helyen Európa legjobb városai között
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A Marriott elindította szabadtéri fókuszú márkáját: Outdoor Collection by Marriott Bonvoy
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >