Javult kissé a fogyasztói hangulat augusztusban az Egyesült Államokban
Összességében kevéssé változott, de a várt romlás helyett kissé javult augusztusban a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban a Michigan Egyetem havi rendszeres felmérésének előzetes adatai alapján.
A fogyasztói hangulatindex 72,8 pontra emelkedett augusztusban az előző havi 72,5 pontról és a várt 72,0 pont helyett.
Az index összetevői közül várakozásokat számszerűsítő mutató javult, 66,6 pontra emelkedett 65.9 pontról, az aktuális helyzetet értékelő mutató viszont romlott, 82,5 pontra csökkent 82,8 pontról.
A fogyasztói hangulatindex 18,9 százalékkal állt az egy évvel korábbi alatt, az aktuális kondíciók megítélése pedig 21,7 százalékkal, a kilátások megítélése pedig 16,8 százalékkal marad el a 2019 augusztusitól.
Richard Curtin, a kutatás vezetője a felmérés megállapításait összefoglalva kiemelte, hogy a fogyasztók kedvezőtlen gazdasági környezetre számítanak nem csak egyéves távlatban, de úgy gondolják, hogy a gazdaság ötéves távlatban sem fog tudni folyamatos növekedési pályára lépni. A munkanélküliség csökkenésének üteme várakozásaik szerint lassulni fog, az infláció pedig gyorsulni. Az év második felében megindult a fogyasztási kiadások növekedése, de a felmérésbe bevontak véleménye szerint ez még koránt sem hozza el a recesszió végét. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Aranykorát élik a magyar-amerikai agrárdiplomáciai kapcsolatok
A magyar-amerikai kétoldalú kapcsolatok egyre csak erősödnek, legyen szó politikáról,…
Tovább olvasom >Komoly tárgyalások zajlanak a vámháború lezárásáról
Csak őszinte szándékkal lehet tárgyalni – így reagált a kínai…
Tovább olvasom >Új piacokat keres az EU az élelmiszeripar számára
Az amerikai piac kiesése komoly kihívást jelent az Európai Unió…
Tovább olvasom >További cikkeink
Orbán Viktor: az árréscsökkentést új termékekre is be fogjuk vezetni, ha szükséges
Az árrésszabályozást fenn kell tartani, mert az indokolatlan áremelésekkel szemben…
Tovább olvasom >Felfutóban a hazai ginpiac – A SPAR szerint a vásárlók egyre tudatosabbak, és nyitottak a magyar márkákra
A gin értékesítése az elmúlt években látványosan erősödött a magyar…
Tovább olvasom >Egészséges, rostban és fehérjében gazdag húskészítményeket fejlesztettek ki Debrecenben
Új, egészségvédő, rostban és fehérjében gazdag, egyedi bioaktív hatóanyagokat tartalmazó…
Tovább olvasom >