Javult az uniós élelmiszerbiztonság
Tavaly a 2005-ös értéknél öt százalékkal kevesebb, 6840 esetben találtak egészségre káros élelmiszereket és takarmányokat a tagországok hatóságai.
Ez az első év, amikor
csökkent a bejelentések száma, ez Markosz Kiprianu egészségügyi biztos szerint
részben az illegális élelmiszer-színezékek elleni hatékony fellépésnek, részben
az élelmiszer-higiéniai szabványok egységesítésének köszönhető.
Tavaly 6840 bejelentés érkezett, a legtöbb, 21 százalék,
haltermékekkel kapcsolatban, de magas,13 százalék volt a húsárukkal és 12 százalék
a gabonatermékekkel kapcsolatos riasztás aránya is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ez az év már valóban az adatmenedzsment éve lesz
Az élelmiszer-kiskereskedelmi szektor sikere idén nagyban múlhat az árképzés, az…
Tovább olvasom >DLA Piper Hungary/Omnibusz javaslat: szükséges egyszerűsítés vagy visszalépés a fenntarthatósági törekvésekben?
Február 26-án hivatalosan is elérhetővé vált a fenntarthatósági jelentéstételi kötelezettségek…
Tovább olvasom >Slow Food Deutschland: nem a rovarok fogyasztása, hanem az élelmiszerpazarlás csökkentése lehet a megoldás
Kritikát fogalmazott meg a Slow Food Deutschland a rovarok Európában…
Tovább olvasom >