Javult az uniós élelmiszerbiztonság
Tavaly a 2005-ös értéknél öt százalékkal kevesebb, 6840 esetben találtak egészségre káros élelmiszereket és takarmányokat a tagországok hatóságai.
Ez az első év, amikor
csökkent a bejelentések száma, ez Markosz Kiprianu egészségügyi biztos szerint
részben az illegális élelmiszer-színezékek elleni hatékony fellépésnek, részben
az élelmiszer-higiéniai szabványok egységesítésének köszönhető.
Tavaly 6840 bejelentés érkezett, a legtöbb, 21 százalék,
haltermékekkel kapcsolatban, de magas,13 százalék volt a húsárukkal és 12 százalék
a gabonatermékekkel kapcsolatos riasztás aránya is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A szélsőséges időjárást megérzi az élelmiszerpiac is
Magyarországon a következő hónapokban várhatóan emelkedni fog a liszt és…
Tovább olvasom >Lassan terjed a cash-back rendszer Magyarországon a boltokban
Magyarország 2023 júliusában bevezetett cash-back rendszere, amely lehetővé teszi a…
Tovább olvasom >Több kérdést is felvet az Aldi ellen indított GVH-vizsgálat
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított az Aldi ellen, amely…
Tovább olvasom >