Javult az uniós élelmiszerbiztonság
Tavaly a 2005-ös értéknél öt százalékkal kevesebb, 6840 esetben találtak egészségre káros élelmiszereket és takarmányokat a tagországok hatóságai.
Ez az első év, amikor
csökkent a bejelentések száma, ez Markosz Kiprianu egészségügyi biztos szerint
részben az illegális élelmiszer-színezékek elleni hatékony fellépésnek, részben
az élelmiszer-higiéniai szabványok egységesítésének köszönhető.
Tavaly 6840 bejelentés érkezett, a legtöbb, 21 százalék,
haltermékekkel kapcsolatban, de magas,13 százalék volt a húsárukkal és 12 százalék
a gabonatermékekkel kapcsolatos riasztás aránya is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Indul a karácsonyi roham a játékpiacon
Kezdetét veszi a hazai játékpiac legforgalmasabb időszaka: a karácsony előtti…
Tovább olvasom >Többutas csomagolások jövője – mire készüljön a kereskedelmi szektor?
Az Európai Parlament 2024. április 24-én jogalkotási állásfoglalást adott ki…
Tovább olvasom >10 éves a magyar Black Friday – az akcióvadászattól a tudatos vásárlásig
A Black Friday Magyarországon 10 év alatt sokat változott: míg…
Tovább olvasom >