Javult az uniós élelmiszerbiztonság
Tavaly a 2005-ös értéknél öt százalékkal kevesebb, 6840 esetben találtak egészségre káros élelmiszereket és takarmányokat a tagországok hatóságai.
Ez az első év, amikor
csökkent a bejelentések száma, ez Markosz Kiprianu egészségügyi biztos szerint
részben az illegális élelmiszer-színezékek elleni hatékony fellépésnek, részben
az élelmiszer-higiéniai szabványok egységesítésének köszönhető.
Tavaly 6840 bejelentés érkezett, a legtöbb, 21 százalék,
haltermékekkel kapcsolatban, de magas,13 százalék volt a húsárukkal és 12 százalék
a gabonatermékekkel kapcsolatos riasztás aránya is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
KSH: augusztusban a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakit 2,4, az előző havit 0,8 százalékkal haladta meg
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >NGM: nő a vásárlóerő, bővül a kiskereskedelem – a családi adócsökkentések és a nyugdíjasok élelmiszerutalványa tovább erősítik a forgalmat
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >K&H Elemzői kommentár: Van még tér a bővülésre a magyar boltokban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >