Izland fenntartható papírcsomagolást fejleszt fagyasztott élelmiszereknek
Izland a fenntartható csomagolásra specializálódott Parkside céggel együttműködve megalkotta a világ egyik első újrahasznosítható papírcsomagolási megoldását a fagyasztott élelmiszerekhez.

A világ első fenntartható papírcsomagolása készült el fagyasztott élelmiszerek számára
A fagyasztott élelmiszer-kiskereskedő északi partvidéki tengeri termékcsaládjának csomagolására tervezett új papírzacskók – amelyek ellenállnak a zsírnak és olajnak – felváltják a korábbi kis sűrűségű polietilén (LDPE) műanyag zacskókat.
A fagyasztóban tárolt, fagynak és nedvességnek ellenálló csomagolás hőzárat és vízbázisú bevonatokat alkalmaz, amelyek újrapépesítéskor és újrahasznosításkor lebomlanak.
„Általában egy műanyag réteget, például polietilént kell extrudálni vagy laminálni a papírra, amelyet aztán el kell távolítani a fogyasztás utáni újrahasznosítás során” – mondta a parkparti értékesítési ügyfélmenedzser, Mark Shaw, hozzátéve, hogy az új technológia megszünteti a műanyag szükségességét, és „igazán újrahasznosítható papírmegoldás”.
Kapcsolódó cikkeink
Alumíniumpalackos bort vezet be a brit Aldi
Április 14-től alumíniumpalackos saját márkás borral bővül az Aldi kínálata…
Tovább olvasom >Előfoglalási szolgáltatást tesztel a brit Lidl hűségprogramja keretében
Új szolgáltatást tesztel a Lidl az Egyesült Királyságban: a „Click,…
Tovább olvasom >Delhaize Belgium ingyenessé teszi az online rendelések üzletbeli átvételét
A Delhaize Belgium bejelentette, hogy eltörli az online rendelések üzletbeni…
Tovább olvasom >További innovációs termékek
Húsvéti hosszú hétvége: így alakul az üzletek nyitvatartása 2025-ben
A húsvéti ünnepek idején alaposan átalakul a hazai üzletláncok nyitvatartása:…
Tovább olvasom >A várakozásokon felül alakult az euróövezet ipari termelése februárban
Februárban a várakozásokon felüli mértékben növekedett az euróövezet ipari termelése…
Tovább olvasom >Zsigó Róbert: átlagosan majdnem húsz százalékos az árrésstop hatása
Az árrésstop bevezetésének hatására négy hét alatt átlagosan 18,6 százalékkal…
Tovább olvasom >