Ízesebb a magyar búzából készült ropi
Kuvaitba, Kínába és az Egyesült Államokba is szállít az Intersnack Magyarország Kft. a győri gyárában, magyar búzából készült termékeket. A magyar malmi búza 1 százalékát, 12,5 ezer tonna gabonát vásárol és dolgoz fel a pálcikák, perecek és krékerek készítéséhez több mint 1 milliárd forint értékben a Chio termékeket is gyártó cég.
Több mint 8 ezer tonna ropi és perec gördül le idén az Intersnack győri gyárának sorairól. Az itt gyártott lisztes termékek 90 százaléka exportra megy, legfontosabb partnereik közé tartozik például Csehország, Ausztria és Svájc is. A győri gyárban készülnek a Gold Fischli termékek is.
Az Intersnack nagy részben kisalföldi termelőktől vesz gabonát. A cég által felvásárolt összes búza körülbelül 70 százaléka származik innen, ez a mennyiség a régió termésének közel negyedét adja ki. A többi búza, illetve liszt az ország számos területéről, a Mezőföldről, a Balaton-felvidékről és a Kiskunságból is érkezik.
„A Chio termékek készítéséhez vásárolt búzafajták olyan beltartalmi összetevőkkel rendelkeznek, amelyek a snackgyártáshoz kifejezetten illeszkednek” – mondta el az Intersnack legnagyobb beszállítója, a Goodmills Malomipari Zrt. értékesítési igazgatója, Szélpál Zsolt. „A magyar búza az unión belül is keresett, elsősorban a magas fehérje- és sikértartalma miatt. A hazai búzatermelés magas szakmai szinten zajlik, a magyar gabonából készült termékek ízesebbek, aromásabbak és magasabb élvezeti értékekkel rendelkeznek” – tette hozzá a szakember.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Orbán Viktor: jövőre reális a három százalékot meghaladó gazdasági növekedés
Reális a három százalékot meghaladó gazdasági növekedés 2025-ben Magyarországon –…
Tovább olvasom >Nehéz helyzetben a sertéshúságazat: emelkedő költségek, csökkenő fogyasztás és átalakuló szokások
Évek óta kihívásokkal néz szembe a hazai és az uniós…
Tovább olvasom >Az NGM tájékoztató levélben kéri az embereket, hogy költsenek
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) tájékoztató levélben fogja értesíteni az önkéntes…
Tovább olvasom >