Ízeket tanít az Omnia új csomagolása

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 09. 17. 11:12

Letisztultabb, kifinomultabb az Omnia őrölt kávécsalád megújult arculata: hangsúlyosabb az ezüstszín, fényesebb, csillogóbb az összbenyomás. A friss design mellett új funkciót is szolgál a Rákospalotán készülő csomagolás; mostantól ízintenzitás skála segíti a vásárlókat az eligazodásban.

Omnia

Nem mindegy, hogy lágyabb, kevésbé intenzív ízvilágú kávét, vagy karakteresebb, erősebb jellegűt választunk. A kávét kedvelők nagy része nincs tisztában az árnyalatokkal, pusztán annak mentén osztályoz, hogy „jó, erős” a kávé, vagy sem. Holott egy lágy pörkölésű, vagy harmonikus kávé is lehet erős, míg egy intenzívebb is lehet gyenge. Ebből adódóan döntött úgy a tíz percenként 500 kg kávét pörkölő és a teljes magyar kávépiacot vezető1 Douwe Egberts, hogy segíti fogyasztóit a választásban és edukációs céllal feltünteti az ízek intenzitását osztályozó és értelmező skálát, ahol az 1-es jelenti a leginkább lágy, míg a 10-es a legerőteljesebb ízt.

Míg az aranyszínű Omnia Classic közepes pörköléssel és karakteres ízzel a skála szerint 7-es fokozatú, addig a lila Omnia Silk eggyel lágyabb, harmonikusabb, selymes ízével a 6. helyet foglalja el. Ebben az évben jelent meg a telt ízű koffeinmentes változat, a kék Omnia Evening, amely a skála közepére helyezhető. A finom, bársonyos Omnia Melange pedig a leginkább lágy a kínálatban, ezért a 3. helyen szerepel. A skála másik végén a legintenzívebb élményt nyújtó sötét pörkölésű Karaván és Paloma állnak.

Nem véletlen, hogy az itthoni kínálatban nem található egészen lágy ízű, a skála alsó két lépcsőfokára helyezhető termék, mert a világos pörkölésű kávészemekből csak fahéj színű, kissé nyers ízű kávé főzhető, ami például Görögországban közkedvelt, de az itthoni kávéízléstől távol áll.

Kapcsolódó cikkeink