Itthon cseh sárgabaracklekvárban a dioxin
Alapos a gyanú, hogy Magyarországra is szállítottak abból a Csehországból származó sárgabaracklekvárból, amely a határérték felett tartalmazhat dioxint.
A magyar hatóság a vállalkozások bejelentései alapján
ellenőrzi azokat az élelmiszermintákat, amelyeket a cégek eljuttattak a
vizsgáló laboratóriumba. A Friesland Hungária tette meg az önbejelentést: a cég
Túróvarázs Sárgabarackos és a Krémes duó Sárgabarackos termékébe kerül ebből a
baracklekvárból. Ha a gyanú beigazolódik, akkor a cég intézkedik az érintett
termékek boltokból való visszahívásáról, és az idáig legyártott tételeket sem
hozza forgalomba a vizsgálat lezárultáig. A szakértők a Friesland Hungária 13
tételét vizsgálják, ebből hét a szóban forgó sárgabaracklekvárt tartalmazza.
A Danone tegnap bejelentette: Magyarországon forgalmazott
összes terméke biztonságos, ezek közül egyikbe sem került a szennyezett
guar-gumi-tételekből. A cég közleménye szerint a társaság kapta meg elsőként a
hivatalos igazolást arról, hogy termékei minden szempontból megfelelnek az
élelmiszer-biztonsági előírásoknak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
EM: tovább folytatódik a visszaváltási rendszer fejlesztése
Az előző év elejétől bevezetett rendszernek köszönhetően 2025 nyarára jelentős…
Tovább olvasom >Lassulás és áremelkedés egyszerre – így alakul a tejpiac nyáron
A tejágazatban egyszerre van jelen a nemzetközi árnövekedés és a…
Tovább olvasom >Újabb probléma hozhat élelmiszer-drágulást
Súlyos következményekkel járhat a latin-amerikai agrárszektorra nézve, ha az Egyesült…
Tovább olvasom >