Itthon cseh sárgabaracklekvárban a dioxin
Alapos a gyanú, hogy Magyarországra is szállítottak abból a Csehországból származó sárgabaracklekvárból, amely a határérték felett tartalmazhat dioxint.
A magyar hatóság a vállalkozások bejelentései alapján
ellenőrzi azokat az élelmiszermintákat, amelyeket a cégek eljuttattak a
vizsgáló laboratóriumba. A Friesland Hungária tette meg az önbejelentést: a cég
Túróvarázs Sárgabarackos és a Krémes duó Sárgabarackos termékébe kerül ebből a
baracklekvárból. Ha a gyanú beigazolódik, akkor a cég intézkedik az érintett
termékek boltokból való visszahívásáról, és az idáig legyártott tételeket sem
hozza forgalomba a vizsgálat lezárultáig. A szakértők a Friesland Hungária 13
tételét vizsgálják, ebből hét a szóban forgó sárgabaracklekvárt tartalmazza.
A Danone tegnap bejelentette: Magyarországon forgalmazott
összes terméke biztonságos, ezek közül egyikbe sem került a szennyezett
guar-gumi-tételekből. A cég közleménye szerint a társaság kapta meg elsőként a
hivatalos igazolást arról, hogy termékei minden szempontból megfelelnek az
élelmiszer-biztonsági előírásoknak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
10 éves a magyar Black Friday – az akcióvadászattól a tudatos vásárlásig
A Black Friday Magyarországon 10 év alatt sokat változott: míg…
Tovább olvasom >77 ezer forint: ennyit terveznek idén költeni a magyarok karácsonyi ajándékra
Szeretteinkkel szívesebben találkozunk személyesen karácsonykor, az ajándékokat viszont egyre gyakrabban…
Tovább olvasom >A diabétesz előszobája: az elhízás megháromszorozza a cukorbetegség kialakulásának kockázatát
Miközben a cukorbetegséghez és annak szövődményeihez köthető halálozás folyamatosan nő…
Tovább olvasom >