Itthon cseh sárgabaracklekvárban a dioxin
Alapos a gyanú, hogy Magyarországra is szállítottak abból a Csehországból származó sárgabaracklekvárból, amely a határérték felett tartalmazhat dioxint.
A magyar hatóság a vállalkozások bejelentései alapján
ellenőrzi azokat az élelmiszermintákat, amelyeket a cégek eljuttattak a
vizsgáló laboratóriumba. A Friesland Hungária tette meg az önbejelentést: a cég
Túróvarázs Sárgabarackos és a Krémes duó Sárgabarackos termékébe kerül ebből a
baracklekvárból. Ha a gyanú beigazolódik, akkor a cég intézkedik az érintett
termékek boltokból való visszahívásáról, és az idáig legyártott tételeket sem
hozza forgalomba a vizsgálat lezárultáig. A szakértők a Friesland Hungária 13
tételét vizsgálják, ebből hét a szóban forgó sárgabaracklekvárt tartalmazza.
A Danone tegnap bejelentette: Magyarországon forgalmazott
összes terméke biztonságos, ezek közül egyikbe sem került a szennyezett
guar-gumi-tételekből. A cég közleménye szerint a társaság kapta meg elsőként a
hivatalos igazolást arról, hogy termékei minden szempontból megfelelnek az
élelmiszer-biztonsági előírásoknak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ez az év már valóban az adatmenedzsment éve lesz
Az élelmiszer-kiskereskedelmi szektor sikere idén nagyban múlhat az árképzés, az…
Tovább olvasom >DLA Piper Hungary/Omnibusz javaslat: szükséges egyszerűsítés vagy visszalépés a fenntarthatósági törekvésekben?
Február 26-án hivatalosan is elérhetővé vált a fenntarthatósági jelentéstételi kötelezettségek…
Tovább olvasom >Slow Food Deutschland: nem a rovarok fogyasztása, hanem az élelmiszerpazarlás csökkentése lehet a megoldás
Kritikát fogalmazott meg a Slow Food Deutschland a rovarok Európában…
Tovább olvasom >