Itthon a csúcson

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 05. 27. 08:00

Az vitatható, hogy a budapesti Vári cukrászda-e az ország legjobb fagylaltozója – szerintünk igen –, azt azonban aligha tagadná értő fagylaltbarát, hogy igazán eredeti ízeket a legnagyobb választékban itt lehet kóstolni.Kicsi üzlet, 40 féle remek íz, és nem mellesleg rendkívül udvarias a kiszolgálás! Aki először jár itt, szeretne mindent megkóstolni, és több gombóccal rakatja egymásra a különböző fajtákat. Így fordulhat elő, hogy a csípős chilis csoki és az édes joghurtos áfonya közé kerülő gyömbéres rebarbara íze nehezen érvényesül – olyan, mint a brácsa a zenekarban: alig venni észre, de hiányzik, ha nincs ott. A zöldalma, a biocékla, a rafinált meggyes csokoládé egyedi élmények, a cukor- (és tej-)mentes erdei gyümölcs pedig paradigmaváltásra késztetheti a szakembert is a „teljes ízeket” illetően.
És még nem is beszéltünk a városszéli kis cukrászda sok, az utóbbi években Olaszországban(!) díjakat nyert különböző ízéről…

Kapcsolódó cikkeink