Itt a tejeskávé receptekhez fejlesztett Nespresso Barista Creations for Milk Vertuo kávékollekció
Bármilyen csészeméretben és ízesítéssel fogyasszuk is, a tejes kávéreceptek a mai napig nagyon népszerűek Magyarországon. A kávé minőségének és ízprofiljának szempontjából azonban korántsem mindegy, milyen típusú és mennyiségű tejet használunk bizonyos kávétípusokhoz. A a Nespresso kávészakértői megalkották a Vertuo rendszerhez az új Barista Creations for Milk kávékapszula-kollekciót.

Itt az új kollekció, tejeskávékhoz
A kávé a leggyakrabban fogyasztott forró italunk, melyet a Nespresso felmérése szerint az emberek 73%-a napi rendszerességgel iszik. A megkérdezettek 81%-a ízesíti az italt, leggyakrabban tejjel és cukorral, de a mesterséges ízesítők is egyre elterjedtebbek. A tejek esetében leggyakrabban klasszikus tehéntejet használunk, ezt követi a kávétejszín és a növényi italok, melyek közül a kókusztej a legnépszerűbb. A hozzáadott tej hőmérsékletét illetően pedig megoszlik a minta: egyre többen készítenek tehéntejből készült forró tejhabot házilag, de még mindig a hideg tej a leggyakrabban használt ízesítő.
A tejeskávék szerelmeseinek alkotta meg a Nespresso az új Barista Creations for Milk kollekcióját, hogy a Vertuo rendszer fogyasztói is élvezhessék otthonuk kényelmében a változatos és tökéletes tejes kávérecepteket. A kínálat változatos ízprofilokat vonultat fel különböző csészeméretekben. A származási hely gondos megválasztásával és a blend szakszerű megkomponálásával alkotott termékcsalád mostantól állandó jelleggel elérhető a Nespresso Vertuo kínálatában.
„A kávé és tej összhatását nem bízhatjuk a véletlenre, ezért szakértői csapatunk fáradhatatlanul kísérletezett az egyes kávék és a tej legélvezetesebb párosának megalkotásával”
– mondta Márkosi Balázs, a Nespresso kávénagykövete.
„Mindennek alapja a kávébab, hiszen a különféle kávéfajták aromaprofilja és ízvilága más és más. Mivel a kávé és a tej végső összhangjára a pörkölés is hatással van, számtalan kísérletet végeztünk, hogy pontosan eltaláljuk a pörkölés hőfokát és időtartamát, amivel kiemelhetjük a keverékek gazdag ízvilágát, majd mindezt egyensúlyba hozhatjuk a tej krémes édességével.”
Kapcsolódó cikkeink
Új festmények a Mizo Art Coffee csomagolásain
A Mizo Coffee Selection idén nyáron ismét újraértelmezi a kávézás…
Tovább olvasom >Mennyi kávét iszik a Z-generáció?
A német kávépiac jelentős átalakuláson megy keresztül, főként a fiatalabb…
Tovább olvasom >Rekordközeli globális kávétermés várható a 2025/2026-os szezonban
A világ kávépiaca új csúcs felé közelít: az amerikai mezőgazdasági…
Tovább olvasom >További cikkeink
Közeleg a Lidl Balaton-átúszás
A jövő héten, július 26-án rendezik a 43. Lidl Balaton-átúszást,…
Tovább olvasom >Tudatos táplálkozás – az okos döntések számítanak, nem a szigorú szabályok
Továbbra sem érzik a fogyasztók, hogy enyhülne rajtuk a magas…
Tovább olvasom >Falusi romantika Budapest szívében: megnyitott a Puli és Juhász pesti csárda a belvárosban
Harcsapaprikás, túrós csusza és aranygaluska – juhászbölcsességgel tálalva, puli-lelkesedéssel fűszerezve.…
Tovább olvasom >