Itt a tejeskávé receptekhez fejlesztett Nespresso Barista Creations for Milk Vertuo kávékollekció
Bármilyen csészeméretben és ízesítéssel fogyasszuk is, a tejes kávéreceptek a mai napig nagyon népszerűek Magyarországon. A kávé minőségének és ízprofiljának szempontjából azonban korántsem mindegy, milyen típusú és mennyiségű tejet használunk bizonyos kávétípusokhoz. A a Nespresso kávészakértői megalkották a Vertuo rendszerhez az új Barista Creations for Milk kávékapszula-kollekciót.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2022/09/Ke%CC%81pernyo%CC%8Bfoto%CC%81-2022-09-15-16.32.12.png)
Itt az új kollekció, tejeskávékhoz
A kávé a leggyakrabban fogyasztott forró italunk, melyet a Nespresso felmérése szerint az emberek 73%-a napi rendszerességgel iszik. A megkérdezettek 81%-a ízesíti az italt, leggyakrabban tejjel és cukorral, de a mesterséges ízesítők is egyre elterjedtebbek. A tejek esetében leggyakrabban klasszikus tehéntejet használunk, ezt követi a kávétejszín és a növényi italok, melyek közül a kókusztej a legnépszerűbb. A hozzáadott tej hőmérsékletét illetően pedig megoszlik a minta: egyre többen készítenek tehéntejből készült forró tejhabot házilag, de még mindig a hideg tej a leggyakrabban használt ízesítő.
A tejeskávék szerelmeseinek alkotta meg a Nespresso az új Barista Creations for Milk kollekcióját, hogy a Vertuo rendszer fogyasztói is élvezhessék otthonuk kényelmében a változatos és tökéletes tejes kávérecepteket. A kínálat változatos ízprofilokat vonultat fel különböző csészeméretekben. A származási hely gondos megválasztásával és a blend szakszerű megkomponálásával alkotott termékcsalád mostantól állandó jelleggel elérhető a Nespresso Vertuo kínálatában.
„A kávé és tej összhatását nem bízhatjuk a véletlenre, ezért szakértői csapatunk fáradhatatlanul kísérletezett az egyes kávék és a tej legélvezetesebb párosának megalkotásával”
– mondta Márkosi Balázs, a Nespresso kávénagykövete.
„Mindennek alapja a kávébab, hiszen a különféle kávéfajták aromaprofilja és ízvilága más és más. Mivel a kávé és a tej végső összhangjára a pörkölés is hatással van, számtalan kísérletet végeztünk, hogy pontosan eltaláljuk a pörkölés hőfokát és időtartamát, amivel kiemelhetjük a keverékek gazdag ízvilágát, majd mindezt egyensúlyba hozhatjuk a tej krémes édességével.”
Kapcsolódó cikkeink
Más kávék! – A nap videója
Hogyan isszák a kávét a nagyvilágban; biztosan vannak közöttük olyanok…
Tovább olvasom >A kávé segít, ha túl sok ülőmunkát végez az ember
Egy friss kutatás szerint a rendszeres kávéfogyasztás mérsékelheti azokat az…
Tovább olvasom >Brazília kávéexportja rekordszintre emelkedett
Brazília kávéexportja új mérföldköveket ért el az utóbbi hónapokban, amint…
Tovább olvasom >További cikkeink
Júniusban lassult az euróövezeti infláció
Az elemzői várakozásokkal összhangban lassult az éves infláció az euróövezetben…
Tovább olvasom >Az OKSZ optimista a kötelező akciózás kivezetése kapcsán
Július elseje óta Magyarországon megszűnt a kötelező bolti akciózás, amely…
Tovább olvasom >Megvan, hol nyitja első magyar üzletét a Mere
Az orosz Mere áruházlánc rövidesen megnyitja első magyarországi üzletét a…
Tovább olvasom >