James Bondnak is izlik a tejből készült vodka
Bár a vodka szigorúan gabonából vagy burgonyából (a hagyományos orosz recept szerint kizárólag árpából) készült párlat, egy brit feltaláló bemutatta a világ első tejből készített vodkáját.
Jason Barber 250 tehenet tart a farmján, a tejükből készült cheddar sajt tavaly díjat nyert a World Cheese Awards sajtbajnokságon. A farmer saját bevallása szerint három év kísérletezgetés után alkotta meg a tejvodkát.
Az ital Black Cow (Fekete Tehén) elnevezéssel került forgalomba, az alkoholtartalma szabályszerűen 40 százalék, egy hétdecis palack 28,85 fontba, vagyis 10 ezer forintba kerül. Egyelőre csak online rendeléssel érhető el, nemzetközi szállítás nincs.
A Fekete Tehén készítése során a díjnyertes tehenek tejéből először is aludttejet készítenek, majd elkülönítik a túrót és a savót. A savót egy speciális élesztőgomba bevetésével megerjesztik, majd az így kapott sörszerű anyagot disztillálják. Ezután következik Barber titkos keverési manővere, majd a kész párlatot háromszor leszűrik, és már palackozható is a tejvodka.
Akik kóstolták (többek között a Vogue és a Wallpaper brit kiadásainak kritikusai), azt mondják, a Fekete Tehén egyedi, sima és krémes karakterű vodka, semmihez sem hasonlítható. A Daily Mail brit bulvárlap szerint az italnak rövid úton akadtak celebrajongói, többek között a James Bondot alakító színész, Daniel Craig, és a brit színésznő-modell, Liz Hurley.
A tejvodka feltalálója azt mondta a lapnak, az ötletet egy dokumentumfilmből merítette, amiben egy szibériai család főzött jaktejből beazonosíthatatlan tömény szeszesitalt. (index)
Kapcsolódó cikkeink
További innovációs termékek
Bekuckózós élmény a novemberi hűvös napokra!
Megérkezett a limitált kiadású Mizo narancsos-csoki ízű tejital! Nincs is melengetőbb…
Tovább olvasom >Unicum, Unicum Szilva, Unicum Barista díszdobozban
Unicum/Unicum Szilva/Unicum Barista 0,7 l díszdobozban 2 minitermékkel Unicum/Unicum Szilva/Unicum…
Tovább olvasom >Szamos praliné szaloncukor- és marcipán szaloncukor-válogatás
A Szamos marcipán és praliné szaloncukrok ízvilága válogatásban összegyűjtve az…
Tovább olvasom >