Itt a legújabb Borsodi Szitu: tisztán árpamalátával készül
Új fejezethez érkezett a Borsodi Sörgyár története. A vállalat idén márciustól megújítja Magyarország egyik kedvenc sörének receptúráját, és tisztán árpamalátából, komlóból és vízből főzi a Borsodi sört. Az új recepttel még kiegyensúlyozottabbá válik a Borsodi jellegzetesen karakteres kesernyés íze és aranyló színe, melyet dús, finom pórusú hab koronáz.

Új ízvilág
A Borsodi Világost, a hazai fogyasztók egyik legkedveltebb sörét a Borsodi Sörgyár közel öt évtizede fejleszti és tökéletesíti. Ennek szellemében a vállalat idén megújítja a termék receptúráját, ami márciustól kukoricadara nélkül, tisztán árpamalátából, komlóból, élesztő és víz felhasználásával készül a vállalat bőcsi üzemében. A megújult receptnek köszönhetően a Borsodi sör ízvilága kiegyensúlyozottabbá válik, de továbbra is jellemző rá a kellemes kesernyés íz és a csillogó aranysárga szín.
A Borsodi Világos megújítása a soron következő fontos lépése a Borsodi Sörgyár több éve folytatott következetes stratégiájának, melynek során a vállalat először egy hároméves beruházással a bőcsi sörgyárat korszerűsítette, majd a portfóliójának fejlesztésével folytatta.
„A Borsodi sör immáron közel öt évtizede a folyamatosan bővülő portfóliónk alapja és töretlen népszerűsége mellett is úgy gondoljuk, hogy eljött az ideje a megújulásnak” – emelte ki Vuleta Zsolt a Borsodi Sörgyár ügyvezető és kereskedelmi igazgatója. „A mostani receptváltás éppen olyan fontos számunkra, mint a 2018-ban indult gyárfejlesztési beruházásunk, vagy a sörkülönlegességekből álló, folyamatosan bővülő portfóliónk két évvel ezelőtt történt piaci bevezetése. Ezek a fejlesztések segítenek bennünket abban, hogy még jobban meg tudjunk felelni a fogyasztóink, a hazai sörkedvelők igényeinek, akik egyre inkább keresik és megkövetelik a folyamatos és magas minőséget”
– tette hozzá.
Az új Borsodi receptjének kidolgozása során a sörgyár számára kiemelten fontos volt, hogy az új íz ne csak kiegyensúlyozottabb és könnyebben fogyasztható legyen, de a Borsodi sör kedvelői számára is ismerős maradjon. Spiegel György a Borsodi Sörgyár marketingigazgatója az új íz kapcsán kiemelte:
„A Borsodit mindig is az jellemezte, hogy a hagyományok megőrzése mellett bátran próbált ki új irányokat, ízeket. Legyen szó az első hazai ízesített sörről, a Borsodi Frissről, az első alkoholmentes sörről, a Borsodi Pólóról vagy éppen az első fémdobozos csomagolásról; sosem ijedtünk meg a fejlesztésektől. Az új Borsodi sör egy hasonlóan nagy lépés, ugyanakkor a recept fejlesztése során folyamatosan bevontuk a márka rajongóit, hogy a hagyományokhoz leginkább illeszkedő, még kiegyensúlyozottabb ízvilágot hozzunk létre.”
Az új recept alapján készülő Borsodi sör 2022 márciusától lesz elérhető a boltokban dobozos, valamint üveges kiszerelésben, a csomagoláson nyárig jelezve, hogy az új recept szerint tisztán árpamalátával készült. Emellett a sörkedvelők márciustól a kedvenc Borsodis éttermükben vagy sörözőjükben akár csapolva is kipróbálhatják a megújult Borsodit.
Kapcsolódó cikkeink
SAP: A felhős fejlesztéssel a sör is finomabb
A 130 éves Budweiser Budvar kiváló söreiről ismert, azonban vállalatirányítási…
Tovább olvasom >Átalakuló ízlés, növekvő kihívások – ilyen sörös évre készülhetünk 2025-ben
Bár 2024-ben 2,8%-kal bővült a hazai sörpiac, 2025 első hónapjai…
Tovább olvasom >130 éves Soproni Sörgyár
A kormány továbbra is stratégiai ágazatként tekint az élelmiszeriparra, ezért…
Tovább olvasom >További cikkeink
Akciók, árak, alternatívák – promóciós helyzetkép a magyar háztartásokban
Turcsán Tünde, a YouGov ügyvezető igazgatója a Promóciók Napja konferencián…
Tovább olvasom >K&H: hiánypótló iránytűt kapnak a befektetők
Elindult a K&H Értékpapír – befektetői hangulatindex, amely heti rendszerességgel…
Tovább olvasom >Fokhagyma az európai piacokon: Miért nem garantál alacsony árakat a bőséges kínai termés?
Bár Kína idén kiemelkedő fokhagymatermést könyvelhet el, az európai fogyasztók…
Tovább olvasom >