Italaink sajtkísérettel
Írtunk már különféle honlapokról, amelyek segítenek a különféle ételfajtákhoz való ital kiválasztásában (és feltehetően még fogunk is), de a világhálón nemrég talált http://cheesecupid.com bizonyos tekintetben szerethetőbb a többinél.Szépen kivitelezett, de nem ezért, és nem is azért, mert a Finedining-országban is népszerű sajtokhoz ajánl hozzáértően italokat (nota bene: nem csak borokat), hanem mert demokratikusan abból indul ki, hogy a megfelelő ízpárosítás nem csak az étkező ember privilégiuma lehet. Ugyanis akár egy oda-vissza szótár, megadja a lehetőséget, hogy az italára koncentráló ember a sajtokból válogasson illőt – nem is egy fajtából. Ezentúl tudni fogjuk, hogy a whiskyhez cheddart, parmezánt, esetleg goudát együnk, a pezsgőhöz meg eidamit vagy camembert. Tanulhatunk zharmóniákról sörfronton is, de – sörkultúránkból kiindulva – valószínű, hogy átlag polgártársaink többet ismernek a felsorolt sajtok fajtáiból, mint a sörökéből.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Semsei Rudolf elismerése
A Menedzserek Országos Szövetsége májusban már 30. alkalommal rendezte meg legrangosabb…
Tovább olvasom >Templomi jótékonyság, 21. század – A nap videója
A Shirdi-ben található Shri Saibaba templom Ázsia egyik legnagyobb konyhájával…
Tovább olvasom >Szállodai fenntarthatóság – A nap képe
Kicsit extrém ötletnek tűnik, de azt mondják, a vendégek által…
Tovább olvasom >