Italaink sajtkísérettel
Írtunk már különféle honlapokról, amelyek segítenek a különféle ételfajtákhoz való ital kiválasztásában (és feltehetően még fogunk is), de a világhálón nemrég talált http://cheesecupid.com bizonyos tekintetben szerethetőbb a többinél.Szépen kivitelezett, de nem ezért, és nem is azért, mert a Finedining-országban is népszerű sajtokhoz ajánl hozzáértően italokat (nota bene: nem csak borokat), hanem mert demokratikusan abból indul ki, hogy a megfelelő ízpárosítás nem csak az étkező ember privilégiuma lehet. Ugyanis akár egy oda-vissza szótár, megadja a lehetőséget, hogy az italára koncentráló ember a sajtokból válogasson illőt – nem is egy fajtából. Ezentúl tudni fogjuk, hogy a whiskyhez cheddart, parmezánt, esetleg goudát együnk, a pezsgőhöz meg eidamit vagy camembert. Tanulhatunk zharmóniákról sörfronton is, de – sörkultúránkból kiindulva – valószínű, hogy átlag polgártársaink többet ismernek a felsorolt sajtok fajtáiból, mint a sörökéből.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Rendhagyó Fórum a CEONET Klub és az Egyensúly Intézet együttműködésében
November 12-én a Zwack Ház Füves Bárjában rendezték meg azt…
Tovább olvasom >Cukorbetegség világnapja: metrómegállókban ellenőrizhetjük a vércukorszintünket
Utazás közben is tehetnek az egészségükért azok, akik november 14-én,…
Tovább olvasom >Szivárványból hajtogatott bagel – A nap videója
Színpompás másfél perces film arról, hogyan készül Brooklyn (és valószínűleg…
Tovább olvasom >