Ismét zöldség- és gyümölcsnapot hirdetett az agrárkamara
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az Európai friss csapat program részeként az idén harmadik alkalommal hirdette meg a zöldség- és gyümölcsnapot június 17-ére, hogy felhívja a figyelmet a zöldség- és gyümölcsfogyasztás jelentőségére, népszerűsítse a magyar agrárium szezonális termékeit a gyümölcsszezon beköszöntével – közölte a köztestület csütörtökön az MTI-vel.
Győrffy Balázs, a NAK elnöke a közleményben kiemelte, az idén kifejezetten jó termésre számítanak, a meggy mellett lesz megfelelő mennyiségű kajszi, és a tavalyinál jobb dinnyeszezont várnak.
Az Európai friss csapat program a NAK edukációs kampánya, amelynek célja a zöldség- és gyümölcsfogyasztás népszerűsítése a gyermekek és a gyermeket nevelő családok körében. A program arra hívja fel a figyelmet, hogy a friss zöldségek és gyümölcsök könnyen elérhetők, gyorsan elkészíthetők és nagyon egészségesek. A program első hároméves periódusa, az Európai friss kalandok 2018 és 2020 között futott Magyarországon. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Virslivásárláskor a magyar termékek előnyben részesítését javasolja a NAK
A szilveszteri virsli választásakor is a magyar termékek előnyben részesítését…
Tovább olvasom >Magyar sertéshúsból készült ételek kerüljenek az ünnepi asztalra!
Nem csak a halas ételek kerülnek középpontba az ünnepi időszakban,…
Tovább olvasom >Ízletes desszertek mellett számos gyógyszerünk alapanyaga a mák
Nem csak desszertjeink hagyományos alapanyagaként kiváló a mák. A gazdag…
Tovább olvasom >További cikkeink
KSH: novemberben a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakit 4,1, az előző havit 0,6 százalékkal haladta meg
2024. novemberben a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers adat szerint…
Tovább olvasom >NGM: láthatóan kezd visszatérni a lakosság bizalma
A kormány azon dolgozik, hogy a gazdaság jobban teljesítsen, így…
Tovább olvasom >Fidelity Kitekintés 2025: Az USA készen áll a reflációra
A republikánusok fölényes győzelme a novemberi választásokon jelentősen megváltoztatta a…
Tovább olvasom >