Ismét Magyarországon a világhírű spanyol séf! Bibo Budapest és a BOTANIQ Bár a Gourmet Fesztiválon

Szerző: Trademagazin Dátum: 2025. 05. 26. 09:22

A BOTANIQ Collection idén két egységgel is bemutatkozik az MBH Bank Gourmet Fesztiválon, hogy megosszák kulináris tudásukat és kreativitásukat a gasztronómia iránt érdeklődő közönséggel. A május 24–26. között megrendezett eseményen a BIBO Budapest – Dani García három Michelin-csillagos séf étterme – valamint a BOTANIQ Bár várta a látogatókat különleges ételekkel, italkoncepciókkal és személyes találkozásokkal.

A fesztiválra Dani García is Budapestre utazik, aki így nyilatkozott a magyar fővárosról:

„Negyedszer térek vissza Budapestre, és már az első látogatásom alkalmával teljesen lenyűgözött ez a fantasztikus város. A magyarok szerencsés emberek, hogy nemcsak egy gyönyörű fővárosuk van, de egy gazdag és dinamikus konyhájuk is, amely sok elemében idézi Andalúzia gasztronómiai hagyományait.”

A Gourmet Fesztivál idei tematikája, a „kedvencek” különösen inspiráló kiindulópontnak bizonyult Dani García számára. A BIBO Budapest étlapját saját kulináris emlékei mentén építette fel: az andalúz otthon ízei, az utazásai során megélt élmények és a személyes kedvencek ötvöződnek fogásaiban. Ezek az ételek nemcsak technikailag kidolgozottak, de érzelmi lenyomatokat is hordoznak – ünnepi alkalmak, gyermekkori emlékek, családi receptek hangulatát idézve. A BIBO Budapest standján öt különleges fogás mutatkozik be: az Ököruszály Brioche®, a BIBO Lángos, a Roppanós Garnéla és a Gulyás Croquette, végül az ételsort a Budapesti Hold nevű desszert zárja.

A fesztivál egyik csúcspontja a május 24-i, szombat esti hatkezes főzés lesz a Gourmet Akadémia színpadán, ahol Dani García Giorgio Cavicchiolo (Alelí) és Varjú Imre (Flava) séfek kedvenc magyar fogásaiból merít ihletet, és gondolja újra saját stílusában. Az elkészült fogásokat a közönségnek is lehetősége lesz megkóstolni, akik szavazhatnak és dönthetnek arról, hogy melyik Dani García által újragondolt magyar kedvenc kerüljön fel a Bibo Budapest étlapjára.

A BOTANIQ Bár negyedik alkalommal tér vissza a Gourmet Fesztiválra, hogy egyedülálló tételekkel és friss nyári italpremierekkel szólítsa meg a látogatókat. A bár kínálatát Langó Tamás, a Michelin Guide által 2023-ban az év sommelier-jének választott szakember állította össze, aki ezúttal is különleges, világszínvonalú tételeket hoz el a rendezvényre – a koktélokat Feke Soma bar manager jegyzi. A standon mutatkozik be először a nagyközönség előtt a BOTANIQ saját fejlesztésű itala, a Blumenizer Gin is, amely a BOTANIQ Turai Kastély fűszerkertje által inspirált, rétegzett, zöldfűszeres karakterű párlat. A Gourmet Fesztiválon debütál továbbá a BOTANIQ új, nyári koktélja is: a Tokaji spritz, amely a Patricius Borház Katinka nevű, késői szüretelésű borházasításából, sárgabarackból és friss zsályából készül. Könnyed, gyümölcsös, mégis elegáns ital, amely egyszerre tiszteleg a tokaji borvidék öröksége és a nyári hangulat előtt.

A BOTANIQ Collection célja, hogy élményteli, értékalapú vendéglátóhelyeket kapcsoljon össze egységes, magas minőségi szemlélettel. A Gourmet Fesztivál jó alkalom arra, hogy a látogatók közelebbről is megismerjék, hogyan találkozik a nemzetközi konyhai gondolkodás a hazai alapanyagokkal. A fesztivál lehetőséget ad arra is, hogy a BOTANIQ Collection bemutassa, mit jelent számára a vendéglátás. Élményt nyújtani, kapcsolatot teremteni – és mindezt ételeken, italokon keresztül közvetlenül megosztani a vendégekkel: közösen megélni az igazán különlegeset.

Kapcsolódó cikkeink