Ismét lesz Borangolás Miskolcon
Immár hetedik alkalommal rendezi meg a Miskolczi Borbarátok Társasága Miskolc hegyén, az Avason az Avasi Borangolást május 17. és 19. között – közölték a szervezők az MTI-vel.
A tájékoztatás szerint az Európában egyedülálló, a város szívében található pincesoron az Avas hegy oldalában több mint 800 pince és borház található, sok közülük több száz éves. A hangulatos avasi pincesorok a rendezvény három napján megtelnek „borangolókkal”, akik kóstolópohárral és térképpel látogathatják sorba a pincéket és programhelyszíneket, amelyek közt Miskolc két emblematikus építménye, az Avasi református műemléktemplom és az Avasi kilátó is szerepel.
Az idei rendezvényen 60 borászat, 40 helyszín, 20 gasztropont, 36 zenekar hetven programmal várja a látogatókat.
A borokról a helyi gazdákon kívül Magyarország jelentős borvidékeiről érkező borászok gondoskodnak, a finom ételekről pedig a város neves vendéglői, köztük a Miskolci Gasztro Klaszter tagjai. A fellépő zenekarok és utcazenészek mindenféle stílust képviselnek a világzenétől a jazzig. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Kitűnően szerepeltek a 2024-es évjáratú borok a XXI. Synvino Borversenyen
Összesen 400 nevezés érkezett az ország 18 borvidékéről a Syngenta…
Tovább olvasom >Világot átívelő borászati összefogás – bemutatjuk a The Global AVA nemzetközi szervezetet
A kaliforniai Livermore-völgyi Borászati Közösség 2025. február 26-án bejelentette a…
Tovább olvasom >Borpiaci változások: csökkenő fogyasztás, kihívások és lehetőségek
Az elmúlt években jelentős átalakulás zajlott a hazai és nemzetközi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >