Ismét készül az ország burgere
Szeptember első hétvégéjén igazi szabadtéri pikniken és sütögetésen vehetnek részt a burgereket, grillezéseket kedvelő baráti társaságok és családok a Szaft ’N Burger – Országos Hamburgersütő Versenyen és Steaksütő Tusán.
Évente egyszer, ezen a napon találkoznak a kézműves hamburgerek szerelmesei Debrecenben, a Békás-tó partján. A street food kioszkokat – Garage Burger, Grillakadémia, Magtár Étterem, Next Bistro, Vadaskert Vendéglő, Zuzmó BBQ -, több hazai kézműves sörfőzde – BAZ Beer, Fekete Péter Sörmanufaktúra, Hajdú Serház, Horizont, Hübris, MONYO, Tacet Brewery, Ugar Brewery – kíséri, továbbá a társszervező családi gazdaság, a Hortobágy Angus termékeit is megvásárolhatja a közönség, miközben a versenyeken is készülnek az ínycsiklandozó falatok.
15 órától az autentikus amerikai életérzéssel átitatott country és rockabilly zenekar, a Nyughatatlan látható és hallható a színpadon. Az esemény szakmai iránymutatásért idén is Jancsa Jani gasztroblogger, a budapesti Bamba Marha Burger Bár kulináris vezetője, a Nagy Burgerkönyv szerzője felel, aki egyúttal a zsűri elnöke is. Jancsa Jani az ország legnagyobb követői bázissal rendelkező burgerfanatikus csoportjának házigazdája, akit szeptember 2-án a Szaft ’N Burgeren személyesen is lehet kérdezni a tapasztalatairól, fortélyairól, 16:15-től a színpadon tart élménysütést és bemutatót.
A meghirdetett versenyben a profi kategória győzteséhez kerül Az ország burgere cím, melyet egészen a jövő évi versenyig őrizhet – nem véletlen, hogy itt a legnagyobb az érdeklődés. Emellett amatőr kategóriákban is megmérettethetik magukat a kihívások kedvelői: egyénileg, csapatversenyben és junior kategóriában is a szervezők biztosítják a Hortobágy Angus prémium pogácsáit a sütéshez. A steaksütő tusa középpontjában, ezúttal a márványozott Angus chuck eye steak kerül. A freestyle kategóriában egyéb hússal, hallal vagy éppen vegán összetevőkkel lehet kísérletezni.
10:00 Megnyitó, kapunyitás és a verseny kezdete
10:45 Vándorkupa átadás a tavalyi győztestől
11:30 „Érték itt élni, gazdálkodni” Beszélgetés az 50 éves a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatójával Medgyesi Gergellyel
12:30 Erre nem gondolnál! Bőrrokon kozmetikumok Angus alkotóelemekkel
13:00 Főzőshow: Nagy Bence (Grillakadémia) steaksütő fortélyai
15:00 Nyughatatlan koncert
16:15 Főzőshow: Jancsa Jani bemutatja – Pizzából burger?
17:45 Eredményhirdetés: Bemutatkozik az ország burgere!
20:00 Kapuzárás
Kapcsolódó cikkeink
Burger Queen – A nap képe
Szerinted mi lehet az ezeket az ékszereket viselő nő kedvenc…
Tovább olvasom >Hamarosan étlapon Az ország burgere
A Szaft ’N Burger piknikre és versenyre legalább négyezren látogattak…
Tovább olvasom >Készül Az ország burgere!
A késő nyári, kora őszi napon egy igazi közösségi élményben…
Tovább olvasom >További cikkeink
VOSZ: rendkívül ambiciózus a hároméves bérmegállapodás
Rendkívül ambiciózusnak értékelte a hároméves bérmegállapodást a Vállalkozók és Munkáltatók…
Tovább olvasom >K&H fenntarthatósági index: az áttörés még mindig várat magára
A K&H fenntarthatósági index legutóbbi eredményei alapján a fenntarthatóság iránti…
Tovább olvasom >Agrárminisztérium: fókuszban a közvetlen termelői értékesítés erősítése
Napjainkban kiemelt kérdés életünk minden területén a fenntarthatóság. Gazdasági és…
Tovább olvasom >