Ismét indul az Andalúz Receptverseny
Az Extenda (Andalúz Kereskedelemfejlesztési Iroda) a tavalyi évhez hasonlóan idén áprilisban ismételten elindítja az andalúz receptversenyt.
A pályázaton való részvétel 2011-hez hasonlóan most is igen egyszerű, az egyetlen feltétel, hogy a megálmodott recept – amely lehet akár magyaros, spanyolos, vagy bármilyen konyha ihlette – legalább egy hozzávalója andalúz alapanyag legyen.
A verseny április 23-án indul. A dél-spanyol élelmiszerek tárháza a www.extenda.hu-n és az Egy csipetnyi Andalúzia elnevezésű Facebookos oldalon fedezhető fel, aholis terméklista nyújt segítséget a választásban.
A receptet legalább egy fotó kíséretében az Egy csipetnyi Andalúzia nevű facebook oldalra, május 20-ig kell feltölteni, egy pályázó csak egy recepttel nevezhet. A feltöltött receptekre május 22-29-ig lehet szavazni a Facebookon.
A receptek értékelésében és a nyertesek kiválasztásában az előző évhez hasonlóan szerepet vállal Bíró Lajos, a Bock Bisztro vezető séfje, és Vajda Péter, a Dining Guide vezető szerkesztője.
Egy nyertest közönségszavazás útján választanak ki, a szavazók között pedig kisorsolnak egy értékes andalúz ajándékcsomagot.
A legjobb receptek beküldőinek jutalma egy komplett andalúz gasztronómiai élmény, vagyis az andalúz chef, Enrique Sánchez által tartott főzőkurzus, amelyen egy tradicionális dél-spanyol menüsor elkészítésének csínját-bínját sajátíthatják el a résztvevők.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Bioélelmiszerek a közétkeztetésben a IV. Magyar Gasztronómia Napján
2025. április 26-27-én tartják a IV. Magyar Gasztronómia Napját. A…
Tovább olvasom >IFFA 2025: A hús- és fehérjeipar vezető világvására
A frankfurti IFFA szakvásár a nemzetközi hús- és fehérjeipar legnagyobb…
Tovább olvasom >Amikor a művészet életformáló erővé válik – Inspiráció a vezetésben és a mindennapokban az ESSCA rendezvényén
Az ESSCA School of Management budapesti kampusza a ZEMA porcelánékszer-manufaktúrával…
Tovább olvasom >