Írország: nyáron csúcsra jár az élelmiszerpazarlás
A Too Good To Go friss felmérése szerint az ír családok nyáron jóval több ételt dobnak ki, mint gondolnák: egy-egy kerti parti vagy piknik után átlagosan 21,16 euró értékű élelmiszer végzi a kukában.
A One Poll által végzett kutatás rámutat, hogy a háztartások 52%-a szerint a nyár a legpazarlóbb időszak, főként a túl sok friss hozzávaló beszerzése miatt, melyek végül felhasználatlanok maradnak.
A válaszadók harmada saját bevallása szerint nyaralás előtt is dob ki ételt és 34%-uk elismeri, hogy szabadtéri étkezések során sok maradék – főként saláták és feltétek esetében – landol a szemétben. A pazarlás fő oka a mennyiségek rossz felmérése: 61% nyilatkozott úgy, hogy gyakran túlbecsüli, mennyi ételre lesz szükség egy-egy alkalommal.
A Too Good To Go a nyári időszakban a Surprise Bag csomagokban számos a grillezéshez és piknikhez szükséges alapanyagot is kínál partnerein (Aldi, SuperValu) keresztül – ezzel a felesleg mennyisége is mérsékelhető és a családok is spórolhatnak.
Kapcsolódó cikkeink
Magyar élelmiszerkövető fejlesztést mutatnak be
Egy magyar fejlesztés forradalmasíthatja az élelmiszerek nyomon követését. A SeaCon…
Tovább olvasom >Megduplázza kapacitását a Guinness új ír sörgyára – a feltörekvő piacokra fókuszál a Diageo
Jelentős bővítést tervez a Diageo a Kildare megyében épülő, 200…
Tovább olvasom >Törökországban megszűnhet az all inclusive svédasztal – drasztikus lépéssel fékeznék az élelmiszerpazarlást
Törökországban évente több mint 23 millió tonna élelmiszer vész kárba,…
Tovább olvasom >További cikkeink
November vége után is megmaradhat az árrésstop
Ahogyan arról mi is írtunk, meghosszabbította a kormány az élelmiszerek…
Tovább olvasom >Újabb pályázat segíti az élelmiszer-feldolgozást: húszmilliárd forintos keret nyílik ősszel
Az itthon megtermelt mezőgazdasági alapanyag minél nagyobb arányú, hatékonyabb és…
Tovább olvasom >Szeptembertől jön a digitális SZÉP-kártya – nő a keretösszeg is
Idén szeptember 1-jétől életbe lépnek a tavaly bejelentett változások a…
Tovább olvasom >