Írország: nyáron csúcsra jár az élelmiszerpazarlás
A Too Good To Go friss felmérése szerint az ír családok nyáron jóval több ételt dobnak ki, mint gondolnák: egy-egy kerti parti vagy piknik után átlagosan 21,16 euró értékű élelmiszer végzi a kukában.
A One Poll által végzett kutatás rámutat, hogy a háztartások 52%-a szerint a nyár a legpazarlóbb időszak, főként a túl sok friss hozzávaló beszerzése miatt, melyek végül felhasználatlanok maradnak.
A válaszadók harmada saját bevallása szerint nyaralás előtt is dob ki ételt és 34%-uk elismeri, hogy szabadtéri étkezések során sok maradék – főként saláták és feltétek esetében – landol a szemétben. A pazarlás fő oka a mennyiségek rossz felmérése: 61% nyilatkozott úgy, hogy gyakran túlbecsüli, mennyi ételre lesz szükség egy-egy alkalommal.
A Too Good To Go a nyári időszakban a Surprise Bag csomagokban számos a grillezéshez és piknikhez szükséges alapanyagot is kínál partnerein (Aldi, SuperValu) keresztül – ezzel a felesleg mennyisége is mérsékelhető és a családok is spórolhatnak.
Kapcsolódó cikkeink
Menopauza-termékcsaláddal támogatja az írországi Aldi nőket
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Az első 100 nap, akár 70% kedvezmény – és 16,6 tonna megmentett élelmiszer!
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Mit eszik valójában a gyerek az iskolában? Országos kutatás a gyermekek étkezési szokásairól és az élelmiszerpazarlásról
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Romlott a GfK novemberi német fogyasztói hangulatindexe
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Nyúl Terméktanács: sikerrel zárult az első Európai Nyúlhús Napok rendezvénysorozata
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Európa logisztikai piaca óriási ellátási hiányt szenved
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >
