Írország: nyáron csúcsra jár az élelmiszerpazarlás

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2025. 08. 06. 09:57

A Too Good To Go friss felmérése szerint az ír családok nyáron jóval több ételt dobnak ki, mint gondolnák: egy-egy kerti parti vagy piknik után átlagosan 21,16 euró értékű élelmiszer végzi a kukában.

A One Poll által végzett kutatás rámutat, hogy a háztartások 52%-a szerint a nyár a legpazarlóbb időszak, főként a túl sok friss hozzávaló beszerzése miatt, melyek végül felhasználatlanok maradnak.

A válaszadók harmada saját bevallása szerint nyaralás előtt is dob ki ételt és 34%-uk elismeri, hogy szabadtéri étkezések során sok maradék – főként saláták és feltétek esetében – landol a szemétben. A pazarlás fő oka a mennyiségek rossz felmérése: 61% nyilatkozott úgy, hogy gyakran túlbecsüli, mennyi ételre lesz szükség egy-egy alkalommal.

A Too Good To Go a nyári időszakban a Surprise Bag csomagokban számos a grillezéshez és piknikhez szükséges alapanyagot is kínál partnerein (Aldi, SuperValu) keresztül – ezzel a felesleg mennyisége is mérsékelhető és a családok is spórolhatnak.

Kapcsolódó cikkeink