Irodalmi borkalandozás a Várkert Irodalom sorozatban
Aposztróf néven folytatódik a Várkert Irodalom beszélgetős, felolvasószínházzal szerkesztett sorozata, amelynek szeptember 24-ei szezonnyitó alkalmán az őszi, szüreti időszak és a bor kerül a fókuszba.
A szervezők MTI-hez eljuttatott közleményükben felidézték: a sorozat alkalmain immár három éve hónapról hónapra egy-egy téma mentén ülteti le vendégeit és több száz fős közönségét Juhász Anna irodalmár.
A tájékoztatás szerint szeptember 24-én Kolovratnik Krisztián, Rudolf Péter és Tasnádi Bence színművészek, Debreczeni Mónika, a Vylyan pincészet birtokigazgatója, valamint Horváth Csaba irodalomtörténész lesz a Várkert Bazár vendége.
Az est témájára térve arra hívták fel a figyelmet, hogy a magyar bor hungarikum, a magyar kulturális hagyomány fontos része. „Emellett ott volt Petőfi, Krúdy és Gárdonyi asztalán, megjelenik Vörösmarty Mihály és Schäffer Erzsébet írásaiban is”, a bordalok pedig a többi között Dragomán György, Szabó T. Anna, Háy János szövegeiben.
Karinthy Frigyes, Hamvas Béla, Márai Sándor, Pilinszky János és Ady Endre mind szerették a bort – inni, és írni is róla – tették hozzá a szervezők. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Új korszakba lép a Csányi Pincészet
A Villányi borvidék legnagyobb, évszázadokra visszanyúló hagyományokkal rendelkező pincészete, a…
Tovább olvasom >Bezár a Michelin által ajánlott Laurel Étterem Budapesten
Öt év működés után bezár a Laurel Budapest, a Michelin…
Tovább olvasom >Nagy István: a magyar borászok ott vannak a nemzetközi szakmai élvonalban
A magyar borászok ott vannak a nemzetközi szakmai élvonalban, Európában…
Tovább olvasom >További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >