Ínyenc menü
A Ráspi Budapest étterem december 1. óta Márgál Budapest néven működik tovább. „Túl vagyunk a „válás” megrázkódtatásán! Nem számítottam rá, de nem ijedtem meg az új helyzettől” – mondja Gál Attila, a hely megálmodója. „Minden rosszban van valami jó: most sok szempontból szabadabban tudok gondolkodni. Az önállósodás óta is alapvetően magyar ételeket készítünk magyar alapanyagokból, de most bátran alkalmazok más konyháktól tanult módszereket, technológiákat – nemrég került például étlapra a sonka állagú sztékszelettel készített gulyásleves, amihez az ötletet a halat egy darabban tartalmazó ázsiai hallevesből merítettem” – fejtette ki.
A tulajdonos kezdeményezései közül a legmeglepőbb az új menükoncepció. Déli menüt Budapest sok előkelő éttermében ehetnek a környékükön élők és dolgozók, de vagy nem ínyencségeket, vagy nem ezer forint alatt. A minden részletben láthatóan a tökéletességet kereső Gál Attila 950 forintért kínálja a médiában is „megénekelt” minőségű ételeit: két fogást, és mellé egy üdítőt. Nem számolom ki az esetleges veszteséget, örülök a forgalomnak, és annak, ha a délben látott arcok később este is megjelennek nálunk. Érdekes, hogy bár az emberek kíváncsisága a különleges ételekkel szemben láthatóan nő, mégis, ha tyúkhúsleves van a menüben, vagy például vaddisznó juhtúrós puliszkával, érezhetően nagyobb a forgalom, mint amikor mondjuk brokkolilevest adunk nyúlvesével vagy szürkeborjút babraguval” – mondta el Gál Attila.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >