Innovációs díj az ágyas pálinkának
Az idén további 10 százalékkal növeli árbevételét a Tarpai Manufaktúra Kft., amely a hagyományos, évszázados receptek alapján készülő, híres beregi gyümölcstermékeket gyártja – közölte a kis cég kereskedelmi igazgatója csütörtökön az MTI-vel abból az alkalomból, hogy egyik készítményük, az ágyas pálinkacsalád Innovációs Díjat kapott.
A kilenc állandó dolgozót foglalkoztató, magántulajdonban lévő kft. árbevétele idén eléri a 165 millió forintot – mondta Csernyák László. Tavaly 150 millió volt az árbevétel, s az adózás előtti eredmény megközelítette a négymillió forintot.
A környéken termelt gyümölcsből 50 féle pálinkát és lekvárt készít a manufaktúra. Az 1995-ben alapított cég a hagyományos népi receptúra szerint készít tradicionális és újabban bio termékeket, amit a hazai piac mellett Ausztriában, Németországban, Franciaországban, Svédországban , Lettországban az Egyesült Arab Emírségben értékesít.
A kis cég most a Fekete Macska elnevezésű ágyas pálinkacsaládjával nyerte el az Innovációs díjat, amit az Észak-alföldi Régió kereskedelmi és iparkamarái, a Debreceni Akadémiai Bizottság, valamint a térség fejlesztési és innovációs ügynöksége ítélt oda.
A termékcsalád hat féle, almából, körtéből, barackból, meggyből, szilvából és szőlőből készült pálinkából áll. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Százezrével vásároljuk a speciális élelmiszereket
Intelligens keresőt vezet be a Kifli.hu a speciális étrendet követők…
Tovább olvasom >12 358 rászoruló lakhat jól a Tesco és vásárlói által két nap alatt gyűjtött élelmiszerekből
A tavalyi mennyiséghez képest 100 tonnával több adomány érkezett a…
Tovább olvasom >„Mancs a bajban!” – tízezrek fogtak össze a menhelyi állatokért
Sikerrel zárult a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány…
Tovább olvasom >