Információ, éhség
Mella Frewen, az Európai Unió Élelmiszer-ipari Konföderációjának (CIAA) főtitkára a konferenciához kapcsolódó sajtótájékoztatón külön is méltatta a magyar platform INBÉ-jelzés bevezetése kapcsán elért eredményeit.Az unióban 2006 közepén indult mozgalomhoz Magyarországon is gyorsan találtak együttműködő partnereket.
A mintegy 20 éves élelmiszer-ipari gyakorlattal rendelkező szakember hangsúlyozta: az utóbbi években a lakosság életmódja és ízlésvilága sokat változott. Az ételek, amiket elfogyasztanak, talán finomabbak lettek, de az egészségre gyakorolt hatásuk nem feltétlenül pozitív.
– Az Európai Unió, és ezen belül is az általam képviselt konföderáció fontos küldetésének tekinti, hogy az igencsak fragmentált piacot összefogva az európai élelmiszergyártó cégeknek olyan szabályzó és gazdasági körülményeket biztosítson, amelyek lehetőséget adnak az egyre növekvő fogyasztói igények kiszolgálására, legyen szó egyre egészségesebb ételekről vagy egyre pontosabb információkról – foglalta össze a főtitkár.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >