Inflációhúzó élelmiszerek
2007. augusztusban a fogyasztói árak júliushoz viszonyítva összességükben nem változtak, de az éves infláció 8,3 százalék volt. Idén – áll a KSH gyorsjelentésében – az első nyolc hónapban átlagosan 8,5 százalékkal voltak magasabbak az árak, mint az előző év azonos időszakában. Egy hónap alatt – 2007. júliushoz viszonyítva – az élelmiszerek árai 0,1 százalékkal emelkedtek az idényáras élelmiszerek (burgonya, friss zöldség, gyümölcs) átlagos, 9,9 százalékos árcsökkenése és a többi élelmiszer 1,5 százalékos átlagos árnövekedése következtében. Növekedett a liszt (7,1 százalék), a tojás (6,9 százalék ), az étolaj (6 százalék), a sertéshús (4,6 százalék), a tej (4,3 százalék), a baromfihús (3,2 százalék), valamint a kenyér (1,7 százalék) ára.
12 hónap alatt, 2006. augusztushoz viszonyítva, az élelmiszerek árai az átlagosnál nagyobb mértékben, 10,9 százalékkal emelkedtek. Ezen belül drágult a liszt 33,2, a tojás 18,3, a baromfihús 18,2, a péksütemények 17,5, valamint a kenyér ára 17,3 százalékkal.
Az Eurostat jelentése szerint az eurózóna inflációja 2007 júliusában 1,8 százalék volt, míg egy évvel korábban 2,4 százalékot tett ki.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Mi az optimális fehérje-zsír-szénhidrát bevitel?
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >(H)arcra fel!
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >ifo: Németországban javult az üzleti hangulat
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >
