Indul a Magyar Pékek Kenyérversenye
Indul a Magyar Pékek Kenyérversenye határok nélkül, melynek célja kapcsolatot építeni a magukat magyarnak valló, de különbözõ országokban dolgozó és élõ pékek között. A rendezvénnyel létre szeretnénk hozni egy virtuális szakmai nemzetegyesítést. A GastroPan-(Kárpát-medencei Magyar – Pék, Cukrász) Egyesület, a Magyar Pékszövetség és a HUNGEXPÓ Zrt. meghirdeti, a Nemzet Kenyere versenyt. Az UKBA FOODAPEST kiállítás keretén belül. Azzal a céllal, hogy a határainkon belül és azon kívül élõ, dolgozó pékek számára egy szakmai találkozási lehetőséget biztosítson, mert a Magyar kenyér múltja és jövõje mindannyiunk érdeke, péknek és fogyasztónak egyaránt.
A verseny helyszíne, UKBA FOODAPEST Kiállítás, HUNGEXPÓ, 1101 Budapest Albertirsai út 10. időpontja 2012.február 5-6-7-8.
A versenyre várjuk a jelentkezését mindenkinek, aki Magyarnak vallja magát, munkája a kenyérsütéssel kapcsolatos, bárhol él és bárhol dolgozik a világban. Jelentkezni a következõ címeken lehet: GastroPan Egyesület: e-mail varadi@pekforum.hu fax: +40 266 219 392 Információ: GasztroPan Egyesület: + 40 733 313 041, + 40 740 182 5656. Magyar Pékszövetség +361 2049004, Mobil: +36-70 942-9330
A jelentkezések leadásának határideje 2012. január 30.
A jelentkezõk, a következõ szempontok szerint vehetnek rész a versenyen: el kell hozni négy (4) darab kenyeret (bármilyen tömegű lehet) a verseny helyszínére, az egyiket szeletelni fogják az értékeléskor. A kenyerek csak az Európai Unió területén forgalomba hozatali engedéllyel rendelkezõ alap és segédanyagokat tartalmazhatnak. A rendezõk adnak egy sorszámot minden kenyérnek, a termékhez csatolni kell egy rövid technológiai leírást, az értékeléshez. A zsûri csak a sorszámokat láthatja, ez alapján hozza meg a döntését, a rendezõk csak a díjkiosztáskor adják meg a sorszámhoz tartozó nevet. A versenymunkákat 2012. Február 7-én 07:00 és 09:00 között fogadják a szervezõk a Magyar Pékszövetség standján, a zsûrizés 2012. 02. 07 –én 12-16 óra között lesz, az eredményhirdetés 2012. 02. 07 –én 17:00-kor lesz. – A zsûrizési kritériumok a következõk: forma, a héj és a bél szerkezete, a kenyér íze és aromája, hagyományok ápolása, újítás-kreativitás, a termék bemutatása-elrendezése.
A Magyar Pékszövetség szakmai főtitkárával, Werli Józseffel készült interjúnkat a Trade magazin idei első számának Horeca rovatában olvashatja.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >