Indokolt bővíteni a kormány és a FAO közös ösztöndíjprogramját
A magyar kormány és az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) közös ösztöndíjprogramjának bővítéséről, valamint a 2024-es magyar uniós elnökséggel összefüggő együttműködésről tárgyalt Ökrös Oszkár, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára és Beth Bechdolt, a FAO főigazgató-helyettese.

(Fotó: AM)
Az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az Agrárminisztériumban fogadta Beth Bechdolt, az ENSZ FAO főigazgató-helyettesét. A megbeszélés során a helyettes államtitkár hangsúlyozta, hogy hazánk számára kiemelten fontos a szakosított ENSZ-szervezetek magyarországi jelenléte, amelyek több száz, többnyire magyar alkalmazott részére teremtettek munkahelyet. Ökrös Oszkár kiemelte, hogy Magyarország csaknem 50 országra kiterjedő nemzetközi agrár-ösztöndíjprogrammal és közös projektek finanszírozásával segíti a fejlődő országok szakembereinek képzését, élelmezési rendszereinek átalakítását, hozzájárulva így a fenntartható fejlődési célok eléréséhez. A felek egyetértettek abban, hogy az agrár-ösztöndíjprogram népszerűsége évről évre nő és egyre több hallgató jelentkezik a magyar agráregyetemek által nyújtott mesterképzésekre, ezért megfontolandó a program bővítése, hogy még több fejlődő országból érkező, még több fiatal kapjon lehetőséget a magyar agráregyetemeken elsajátítható tudás megszerzésére. A főigazgató-helyettes körvonalazta a FAO jövőbeli prioritásait és irányait: az innováció és kutatás kiemelt jelentőségét, a víz, mint stratégiai természeti erőforrás fontosságát és méltatta Magyarország elkötelezettségét a FAO együttműködések terén. Ökrös Oszkár röviden vázolta a jövő évi Magyarország uniós elnökség kiemelt agrártémáit, amelyek közül az egyik legfontosabb az élelmiszerpazarlás kérdése, amellyel kapcsolatban a felek szoros együttműködésről és közös programok szervezéséről állapodtak meg.
AM
Kapcsolódó cikkeink
A beruházás a jó válasz a kihívásokra
Az agráriumban is a beruházás az egyetlen jó válasz a…
Tovább olvasom >Februárban emelkedett a FAO élelmiszerár indexe
A cukor, tejtermékek és a növényi olajok drágulásától fűtve nőtt…
Tovább olvasom >Az ENSZ Statisztikai Bizottsága új globális indikátort fogadott el a változatos étrend mérésére
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) az ENSZ Gyermekalapjával…
Tovább olvasom >További cikkeink
Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >Online is megugrott az élelmiszer-vásárlás karácsony előtt
A karácsonyi készülődés határozta meg a Kifli.hu online szupermarket forgalmát…
Tovább olvasom >