Individualisták dinnyéje
Ki csodálkozik manapság, ha a mezőgazdasági termékek jellemzői a fogyasztók ízléséhez alakulnak? Legfeljebb arra figyel oda a többség (egyelőre), hogy az általa fogyasztott zöldség és gyümölcs ne legyen génkezelt.
Az USA-ban már a 80-as években megjelent a magnélküli dinnye, és annyira elterjedt, hogy az ott fogyasztott görögdinnyéknek ma már mindössze ötödében találni magot – a konzervatívabb dinnyebarátok valódi bánatára. A következő nagy kihívás a gyümölcs méretének csökkentése lett. A cél az érett görögdinnye súlyának 3 kg alá szorítása, hogy az egyedülállók, no meg az éttermek is szívesebben vásároljanak belőle, de persze úgy, hogy a gyümölcs íze ne változzon. Ha megoldják, unokáink a 10-20 kilós „családi” dinnyéket már csak az öregek elbeszéléseiből fogják ismerni!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Szallas.hu: Vir volt a legnépszerűbb a Horvátországba utazó magyarok körében idén nyáron
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Magyarországon drágultak legjobban a szállodák és éttermek az EU-ban – olvad a Balaton árelőnye
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Adni és kapni (egy koktélt a bárban) – A nap videója
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >