Individualisták dinnyéje
Ki csodálkozik manapság, ha a mezőgazdasági termékek jellemzői a fogyasztók ízléséhez alakulnak? Legfeljebb arra figyel oda a többség (egyelőre), hogy az általa fogyasztott zöldség és gyümölcs ne legyen génkezelt.
Az USA-ban már a 80-as években megjelent a magnélküli dinnye, és annyira elterjedt, hogy az ott fogyasztott görögdinnyéknek ma már mindössze ötödében találni magot – a konzervatívabb dinnyebarátok valódi bánatára. A következő nagy kihívás a gyümölcs méretének csökkentése lett. A cél az érett görögdinnye súlyának 3 kg alá szorítása, hogy az egyedülállók, no meg az éttermek is szívesebben vásároljanak belőle, de persze úgy, hogy a gyümölcs íze ne változzon. Ha megoldják, unokáink a 10-20 kilós „családi” dinnyéket már csak az öregek elbeszéléseiből fogják ismerni!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Drágul a strandbüfé: már 4289 forint az átlagos „strandkombó” ára a Balatonnál
Mennyibe kerül egy lángos a Balatonnál? 2025 nyarára tovább nőttek…
Tovább olvasom >Tajvan 5 legizgalmasabb desszertje 2025-ben – A nap videója
Adnak a látványra, az biztos! A videóért katt a képre!…
Tovább olvasom >Top 10-es listán a legjobb túrógombóc lelőhelyek
Van egy étel, ami generációkon átívelő kedvenc, egyszerre idézi a…
Tovább olvasom >