In-store újrahasznosító rendszert tesztel a Sainsbury’s
A Sainsbury’s in-store újrahasznosító rendszert tervez üzembe állítani, amelynek segítségével a vásárlók a különböző háztartási műanyag termékekben található – így salátás és fagyasztott élelmiszerdobozokat lezáró – polipropilén (PP) fóliát hasznosíthatják újra. A résztvevő 63 üzlettel ez a brit kiskereskedelem legnagyobb ezirányú kísérleti projektje. A Sainsbury’s jelenleg 600 üzletének előterében polietilén fólia és hordtáska gyűjtőpontokat tart fenn.
Egy tavalyi Valpak-jelentés szerint a 2019-ben keletkezett műanyag csomagolási hulladékból 266 000 tonna polipropilén eredetű volt, amiből 80 000 tonna polipropilén fóliából származott. Mindaddig azonban, amíg fenntartható alternatívát nem sikerül fejleszteni, a PP-fólia az élelmiszer-csomagolásra leginkább alkalmas anyag. Mivel házilag nem komposztálható, a Sainsbury’s meg kívánja könnyíteni a rugalmas újrahasznosítást.
Amennyiben a projekt sikeresnek bizonyul, az élelmiszer-kereskedelmi óriás a rendszert 2021 végéig valamennyi üzletében hozzáférhetővé teszi.
Kapcsolódó cikkeink
Matcha Latte zabitalt vezet be kínálatába az Oatly az Egyesült Királyságban
Az idei nyarat új, matcha latte ízű zabitallal dobja fel…
Tovább olvasom >Új egységes retail média platformot indít a Sainsbury’s – jön a Nectar360 Pollen
A brit Sainsbury’s bejelentette, hogy 2025 végén elindítja a Nectar360…
Tovább olvasom >Újra Fairtrade minősítésű a Sainsbury’s saját márkás teája
A Sainsbury’s bejelentette, hogy ismét Fairtrade minősítést kap saját márkás…
Tovább olvasom >További cikkeink
November vége után is megmaradhat az árrésstop
Ahogyan arról mi is írtunk, meghosszabbította a kormány az élelmiszerek…
Tovább olvasom >Újabb pályázat segíti az élelmiszer-feldolgozást: húszmilliárd forintos keret nyílik ősszel
Az itthon megtermelt mezőgazdasági alapanyag minél nagyobb arányú, hatékonyabb és…
Tovább olvasom >Szeptembertől jön a digitális SZÉP-kártya – nő a keretösszeg is
Idén szeptember 1-jétől életbe lépnek a tavaly bejelentett változások a…
Tovább olvasom >