Immár biotermékeket is gyártanak a SPAR húsüzemében
Idén tízéves a SPAR Magyarország REGNUM húsfeldolgozó üzeme, amelyben már biotermékeket is gyártanak. A SPAR az élelmiszer-kereskedelmi láncok között elsőként, és azóta is egyedüliként működtet saját húsüzemet Bicskén. A kiváló minőségű friss hús összefonódott a SPAR márkával, köszönhetően a szigorú ellenőrzésnek, a kifogástalan szállítói háttérnek, valamint a vevői igényekhez maximálisan alkalmazkodó kínálatnak.
Megkezdte a biotermékek gyártását a SPAR bicskei húsüzeme a nyalkai Virágzó TKSZ Szövetkezet együttműködésével. A SPAR Natur*pur márkanév alatt 9-féle tálcás, friss bio sertéshús kapható több mint 60 nagyobb SPAR üzletben, de ezeknek köre folyamatosan bővül. A bio friss hús 100%-ban magyar tenyésztésből származik, amelyet magyar szakmai szervezetek tanúsítanak (Biokontroll Magyarország, Hungária Ökogarancia).
A SPAR 2004-ben nyitotta meg saját húsüzemét azzal a szándékkal, hogy az ellenőrzött, minőségi húskészítményeket garantált forrásból tudja biztosítani hazai üzlethálózata számára. A húsüzem az ország egyik legmodernebb technológiával működő húsfeldolgozó gyára, a megnyitása óta több lépcsőben bővült, fejlődött. Tavaly az üzem területe 1,5 milliárd forintos beruházás keretében mintegy 1600 m2-rel nőtt, ezzel nemcsak kapacitását bővítette, de 35 munkahelyet is teremtett.
Tavaly a 7900 négyzetméteres üzemben 2000 szarvasmarhát és 468 000 félsertést dolgoztak fel, 7000 tonna saját márkás húskészítményt gyártottak, s 8 millió tálca húst csomagoltak a SPAR és INTERSPAR áruházak számára. A húsüzem folyamatosan előnyben részesíti a magyar húsbeszállítókat, és amíg elegendő a beszállított húsmennyiség, kizárólag hazai alapanyagot használ fel: a 80%-ban magyarországi húst főként osztrák beszállítással egészítik ki.
Horváth Ferenc, a SPAR húsüzemének vezetője elmondta: a bővítéssel együtt a húsüzem kínálata is évről évre gyarapodik. Jelenleg közel 50-féle húskészítményt gyártanak az üzemben 3 különböző márkajelzéssel (REGNUM, SPAR és S-Budget).
A húsüzem vezetője emellett kiemelte: a minőség másik alapja a beszállítók és a feldolgozandó húsállomány tudatos kiválasztása, valamint az előírások betartása. A Regnum húsüzem 2010-ben Magyarországon elsőként szerezte meg az ISO 22000:2005 élelmiszer-biztonsági szabvány szerint felépített rendszer tanúsítását.
A minőségi termékek előállításához elengedhetetlenek a szakértő munkatársak is, akiknek éppen ezért a képzésére, motiválására is különös gondot fordít a vállalat.
A húsfeldolgozó üzem a tíz éves évfordulót számos akcióval és marketingaktivitással is ünnepli az egész év folyamán.
A központi jubileumi ünnepségre 2014. november 7-én került sor a cég bicskei központjának udvarán felállított sátorban, melyen részt vettek a meghívott partnerek, valamint a húsüzem dolgozói. A vidám, családias hangulatú, ökörsütéssel is színesített ünnepséget megtisztelte jelenlétével Dr. Nagy István, a Földművelésügyi minisztérium államtitkára, valamint a SPAR Ausztria tulajdonosi köre – mások mellett – Theodor Poppmeier Kommerzialrat, valamint Fritz Poppmeier ügyvezető igazgató.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Közeleg a Lidl Balaton-átúszás
A jövő héten, július 26-án rendezik a 43. Lidl Balaton-átúszást,…
Tovább olvasom >Tudatos táplálkozás – az okos döntések számítanak, nem a szigorú szabályok
Továbbra sem érzik a fogyasztók, hogy enyhülne rajtuk a magas…
Tovább olvasom >A gyerekek jövője most a tét – 198 Tesco-üzletben lehet szavazni
Országszerte 198 Tesco üzletben szavazhatnak a vásárlók elsősorban gyerekeket és…
Tovább olvasom >