Illik-e a szivar a sörhöz?
Az ízgazdag kézműves sörök fogyasztó- és piachódításával felmerül az a kérdés is: párosítható-e a sör és a szivar. Pedig ez is csak megszokás kérdése; egy jó sör ugyanúgy élvezetes párja lehet a szivarnak, mint más italok. Egy konyak, egy whisky, talán még egy pohár bor is passzol egy finom „kubaihoz”, na de a sör miért – kérdezhetik a sört nem „magas szinten” fogyasztók!
A söröknek legalább olyan széles a palettája, mint a borpárlatoknak, így az összeillő variációk száma is óriási. Minden párosítás alapja a kiegészítő vagy ellentétes ízek harmóniája. Például a forró szivar és a hideg sör kapcsolata önmagában is nyújthat élvezetet, de a különböző gyümölcsös ízesítésű szivarok és a gyümölcsös sörkülönlegességek is jól megférnek egymás mellett. Bármilyen fűszer is legyen akár egy jól megsodort szivarban, akad olyan sör, melyben megtalálható ugyanaz vagy hasonló komponens.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >