III. Belga Sörfesztivál a Mezőgazdasági Múzeumban
Június 1. és 3. között már harmadik alkalommal kóstolhatóak a belga sörgyártás gyöngyszemei a Vajdahunyad várban – több mint 100 féle palackos és közel 35 féle csapolt változatban.
A néha könnyed, időnként azonban erős gyümölcssöröktől kezdve az apátsági és trappista sörökön át egészen a borok erejével vetekedő erős félbarna és barna sörökig számos sörfajta jeles képviselőit kóstolhatják meg június elején a sörrajongók – némelyiknek eddig csak üveges változatát ismerhettük, most csapolva is ízlelhetjük őket.
Az érdeklődők pénteken délutántól vasárnap estig (nyitva tartás: péntek: 17:00-22:00, szombat: 11:00-22:00, vasárnap: 11:00-20:00) válogathatnak a belga sörkülönlegességből, valamint a Belgiumból és a szomszédos Hollandiából, illetve Franciaországból érkező exkluzív sajtokból, sonkákból. Sőt, minthogy Belgium nevével szinte összeforrt a csokoládé, amelyből szintén kapható ízelítő.
A belépőjegy áráért kapott zsetonok 3, vagy 5 alkalommal 1-1 pohár (2 dl.) belga sör elfogyasztására jogosítanak. Emellett minden látogató ajándékba kap egy eredeti, Belgiumból származó üveg söröspoharat. A zsetonok tetszőlegesen beválthatóak autentikus sörkorcsolyákra is.
Először mutatkozik be hazánkban többek között a Kasteel legújabb remekműve, a palackozott Cuvée du Chateau. És kedvcsinálásképpen egy kis ízelítő a csapolt sörválasztékból: Bush (12%), Hercule Stout, Gulden Draak, Piraat, La Trappe Tripel és Dubbel, valamint a tavalyi fesztivál egyik legkedveltebb söre, a Kasteel Rouge.
www.belgasorokhaza.hu (Képünk a tavaly őszi rendezvényen készült)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Borravaló vagy szervizdíj
Gyakran nagy bizonytalanság övezi a témát: a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >