Így kávézunk mi
Eszpresszó egy kis tejjel – ez a kombó a magyar kávéfogyasztók többségének kedvence – állatja a svájci JURA cég által júniusban készíttetett kérdőíves reprezentatív felmérése. A 18–59 év közöttiek közel négyötöde kávézik, egyharmaduk pedig három vagy annál több csészével is elfogyaszt naponta. Az eredményekből kiderült, hogy a magyarok kétharmada a frissen őrölt szemes kávéból főzött italt tartja a legjobb minőségűnek – érdekes, hogy a kapszulás kávét a válaszadók mindössze 5 százaléka jelölte meg a legjobb választásnak. A legnépszerűbb kávéital az eszpresszó, ez a magyarok 47 százalékának a kedvence. Ezt követi a latte (tejeskávé) 19 százalékkal, majd a cappuccino 16 százalékkal. A kávét csak a magyar fogyasztók 28 százaléka issza inkább feketén, 72 százalék egy kis tejjel fogyasztja szívesebben. Ha magunk készítjük a kávét, fontosnak tartjuk, hogy meghatározhassuk annak erősségét. //
Kapcsolódó cikkeink
Új festmények a Mizo Art Coffee csomagolásain
A Mizo Coffee Selection idén nyáron ismét újraértelmezi a kávézás…
Tovább olvasom >Mennyi kávét iszik a Z-generáció?
A német kávépiac jelentős átalakuláson megy keresztül, főként a fiatalabb…
Tovább olvasom >Rekordközeli globális kávétermés várható a 2025/2026-os szezonban
A világ kávépiaca új csúcs felé közelít: az amerikai mezőgazdasági…
Tovább olvasom >További cikkeink
A világsztárok a hangulat mellett a turizmust is felpörgették
Világsztárok adták egymásnak a színpadot Budapest megakoncert-helyszínein az elmúlt héten.…
Tovább olvasom >Több mint ötven hazai fürdő csatlakozik az Strandok éjszakájához szombaton
Tizenhatodik alkalommal szervezi meg a Magyar Fürdőszövetség a Strandok éjszakáját…
Tovább olvasom >Nemzetközi felmérés: rekordmagas az utazási kedv Európában a globális feszültségek ellenére is
Az éghajlatváltozás, a globális bizonytalanságok és a geopolitikai zavarok ellenére…
Tovább olvasom >