Így kávézunk mi
Eszpresszó egy kis tejjel – ez a kombó a magyar kávéfogyasztók többségének kedvence – állatja a svájci JURA cég által júniusban készíttetett kérdőíves reprezentatív felmérése. A 18–59 év közöttiek közel négyötöde kávézik, egyharmaduk pedig három vagy annál több csészével is elfogyaszt naponta. Az eredményekből kiderült, hogy a magyarok kétharmada a frissen őrölt szemes kávéból főzött italt tartja a legjobb minőségűnek – érdekes, hogy a kapszulás kávét a válaszadók mindössze 5 százaléka jelölte meg a legjobb választásnak. A legnépszerűbb kávéital az eszpresszó, ez a magyarok 47 százalékának a kedvence. Ezt követi a latte (tejeskávé) 19 százalékkal, majd a cappuccino 16 százalékkal. A kávét csak a magyar fogyasztók 28 százaléka issza inkább feketén, 72 százalék egy kis tejjel fogyasztja szívesebben. Ha magunk készítjük a kávét, fontosnak tartjuk, hogy meghatározhassuk annak erősségét. //
Kapcsolódó cikkeink
Trump új vámstratégiája átrajzolhatja a kávé- és kakaókereskedelem globális térképét
Vámmentességet élvezhetnek a jövőben a trópusi mezőgazdasági termékek – például…
Tovább olvasom >Starbucks: vége a csak elvitelre szóló kávézóknak – visszatérés a vendéglátás melegségéhez
Radikális stratégiai váltásba kezd a világ legnagyobb kávézólánca: a tőzsdén…
Tovább olvasom >Specialty kávé: új hullám a csészében
A kőolaj után a világ második legnagyobb mennyiségben forgalmazott terméke…
Tovább olvasom >További cikkeink
Kutatás: Óriási a szakadék a turisták környezettudatossága és valós utazási szokásai között
Bár egyre több turista vallja magát környezettudatosnak, utazási szokásaikban ez…
Tovább olvasom >Csak egyszerű alapanyagokból! Vágod? – A nap videója
Főleg tofu és uborka. De ahogy tálalják… Persze késkezelésből azért…
Tovább olvasom >Mit rejt a fehérneműd? – A nap képe
A divattervező Calvin Klein provokatív reklámkampányokat használt arra, hogy párbeszédet…
Tovább olvasom >