Így kávézunk mi
Eszpresszó egy kis tejjel – ez a kombó a magyar kávéfogyasztók többségének kedvence – állatja a svájci JURA cég által júniusban készíttetett kérdőíves reprezentatív felmérése. A 18–59 év közöttiek közel négyötöde kávézik, egyharmaduk pedig három vagy annál több csészével is elfogyaszt naponta. Az eredményekből kiderült, hogy a magyarok kétharmada a frissen őrölt szemes kávéból főzött italt tartja a legjobb minőségűnek – érdekes, hogy a kapszulás kávét a válaszadók mindössze 5 százaléka jelölte meg a legjobb választásnak. A legnépszerűbb kávéital az eszpresszó, ez a magyarok 47 százalékának a kedvence. Ezt követi a latte (tejeskávé) 19 százalékkal, majd a cappuccino 16 százalékkal. A kávét csak a magyar fogyasztók 28 százaléka issza inkább feketén, 72 százalék egy kis tejjel fogyasztja szívesebben. Ha magunk készítjük a kávét, fontosnak tartjuk, hogy meghatározhassuk annak erősségét. //
Kapcsolódó cikkeink
Tovább emelkednek a kávéárak, figyelmeztet a Lavazza
Az olasz Lavazza arra figyelmeztet, hogy a kávé ára a…
Tovább olvasom >Más kávék! – A nap videója
Hogyan isszák a kávét a nagyvilágban; biztosan vannak közöttük olyanok…
Tovább olvasom >A kávé segít, ha túl sok ülőmunkát végez az ember
Egy friss kutatás szerint a rendszeres kávéfogyasztás mérsékelheti azokat az…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >