Így kapcsolódik az étterem a nyelviskolához
Szokatlan nyelvtanulási módszer alkalmazott egy mecheleni (Belgium) étterem egy nyelviskolával együttműködve, a speatinget. A szó az angol speaking (beszélni) és eating (enni) szavak keveréke; legfeljebb tíz (élményre) éhes ember találkozik az étteremben, három óra alatt fogyasztanak el egy háromfogásos menüt, miközben az adott idegen nyelven – gyakran kézzel-lábbal mutogatva – mesélnek vicceket, történeteket egymásnak és rendelnek ételt, italt a pincérektől. A módszer továbbfejlesztése a borkóstolóval egybekötött „nyelvóra”, ahol a fontosabb borászati kifejezések és termőterületek megismerésén túl a borok „tesztelésére” is lehetőség nyílik.
Kellemes környezetben, minden kötöttség és tanulási stressz nélkül a résztvevők alkalmanként állítólag ötven új szót is elsajátíthatnak (az ételek és alapanyagok nevét biztosan), bár az elsődleges cél az élmény és a szórakozás. Az ötlet mindenkinek hasznára válik: a jelenlévők tanulnak és szórakoznak is egyszerre, a nyelviskola hírnevet szerez magának, a vendéglátó számára pedig egyrészt bevételt – és nem utolsó sorban pr-értéke is van a speatingnek. A módszert hamar átvette sok német és francia étterem is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Beérkeztek az első pályázatok a kistelepülések italüzleteinek 3 milliós támogatására
Beérkeztek az első pályázatok a kistelepülések italüzleteinek 3 milliós támogatására,…
Tovább olvasom >Harmadik lett a Tokaji borvidék fenntartható turisztikai projektje egy világversenyen
A természet és táj kategóriában harmadik lett a Tokaji borvidék…
Tovább olvasom >