Így is tanulhatók a bor ízei
A borok illatainak, ízeinek felismerése nem feltétlenül valami áldoznak szerencsés adottság – tanulni is lehet. És amióta divat „érteni” a borhoz, mind többen szeretnének közelebb kerülni az italhoz, sőt, a többség szeretne beszélni is tudni róla. A tanulás nem feltétlenül poharak sora előtt ülve történhet, ezt bizonyítják például a borokban fellelhető illatok mintakészleteinek sikerei. A felismerem – nem ismerem fel játék társasági szórakozás is lehet, legyen szó akár családi, vagy baráti összejövetelről, vagy elmélyültebb borkóstolókról.
Erre a gondolatra épül a Wine X Magazine egy pincészet segítségével kidolgozott Jelly Bean Wine Bar-ja is: afféle virtuális bár, ahol a borfajták összetevő ízeit külön-külön, bab alakú zselés cukorka formájában lehet kóstolni. A bab alakú cukorkák az egyes bortípusok egy-egy lehetséges ízösszetevőjét képviselik, ha pedig a többféle kapszulát egyszerre vesszük a szánkba és rágjuk meg, bortípusok, -fajták összetett, bonyolult ízvilágát kapjuk. A vállalkozás hihetetlen fajtagazdagságban kínál „ízkészleteket”, aminek elemeit aztán akár a minden előképzettség nélküli kezdők is összekóstolhatják, és persze később az ízeket ”ellenőrizhetik”, összehasonlíthatják, az általuk ivott borokéval. Sok nálunk ismeretlen fajta, sőt champagne-ok és habzóborok is szerepelnek a kínálatban, vannak régiók, illetve országok jellemző fajtáit bemutató készletek, emellett „shooter” néven kémcsövekben konkrét borok ízének elemeit tartalmazó kapszulák is vásárolhatók.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Kényelmesebb fizetési lehetőség és új funkciók érkeznek a BudapestGO-ba
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Napi 870 forint körüli átlagos utasbiztosítási díjjal számolhatnak a síelők az idei szezonban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Elegáns és egyszerű vendégváró falat az ünnepi asztalra – A nap videója
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >


