Igazi sörélmény a Pilsner Urquell Tankovna
A Pilsner Urquell Tankovnát (tanksört) itthon kevés szerencsés kóstolhatta korábban, december 6-tól a budapesti Szimpla romkocsmában viszont bárki megteheti: az egyenesen Pilsenből érkező, a főzés után pár nappal csapolt ital frissességével nyűgözi le a márka barátait.
Míg a cseheknél már komoly hagyománya van, addig a tanksör a magyar sörkultúra viszonylag új és különleges műfaja. Lényege az, hogy a sörkészítés és a fogyasztás között a lehető legrövidebb legyen az út. A tanksör teljesen más ízélményt nyújt, ami abból adódik, hogy nem pasztörizálják, így frissebb ízt ad. A frissesség ára, hogy a szavatossági ideje három hét, ezért a Szimplában felállított, öt rozsdamentes tankot folyamatosan töltik majd fel Csehországból.
A tradicionális sörkészítés szerethetőségét talán a tanksör tudja legközelebb hozni az emberekhez, amit a ma már kulthelynek számító Szimpla emel igazán magas szintre. A Szimpla és a tankos Pilsner Urquell találkozása nem véletlen, hiszen mindketten új fejezetet nyitottak a maguk területén.
Kapcsolódó cikkeink
Egyre népszerűbb itthon a tanksör
Már több helyen is elérhető Budapesten a cseheknél komoly hagyománnyal…
Tovább olvasom >Az eredeti pilseni és a budapesti romkocsma-kultúra éllovasának találkozása
A palackos, a dobozos, de még a csapolt sörhöz képest…
Tovább olvasom >Dreher Talks: beszélgetések a tanksör jegyében
Legizgalmasabb gasztrokalandjairól sztorizott Jókuti András, a Világevő blog közismert szerzője…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Pajta kapta az idén az Év étterme díjat
Az őriszentpéteri Pajta nyerte el az idén a Dining Guide…
Tovább olvasom >Több spanyol városban tiltakoztak ismét a tömegturizmus miatt
Több spanyol nagyvárosban is számos tüntető vonult ismét utcára vasárnap,…
Tovább olvasom >Apadó vízszint, meleg víz, szúnyoginvázió: vegyes kilátások a Balatonnál
A Balaton partján tökéletes strandidő fogadta a hétvégi látogatókat, ám…
Tovább olvasom >