Igazi sörélmény a Pilsner Urquell Tankovna
A Pilsner Urquell Tankovnát (tanksört) itthon kevés szerencsés kóstolhatta korábban, december 6-tól a budapesti Szimpla romkocsmában viszont bárki megteheti: az egyenesen Pilsenből érkező, a főzés után pár nappal csapolt ital frissességével nyűgözi le a márka barátait.
Míg a cseheknél már komoly hagyománya van, addig a tanksör a magyar sörkultúra viszonylag új és különleges műfaja. Lényege az, hogy a sörkészítés és a fogyasztás között a lehető legrövidebb legyen az út. A tanksör teljesen más ízélményt nyújt, ami abból adódik, hogy nem pasztörizálják, így frissebb ízt ad. A frissesség ára, hogy a szavatossági ideje három hét, ezért a Szimplában felállított, öt rozsdamentes tankot folyamatosan töltik majd fel Csehországból.
A tradicionális sörkészítés szerethetőségét talán a tanksör tudja legközelebb hozni az emberekhez, amit a ma már kulthelynek számító Szimpla emel igazán magas szintre. A Szimpla és a tankos Pilsner Urquell találkozása nem véletlen, hiszen mindketten új fejezetet nyitottak a maguk területén.
Kapcsolódó cikkeink
Az eredeti pilseni és a budapesti romkocsma-kultúra éllovasának találkozása
A palackos, a dobozos, de még a csapolt sörhöz képest…
Tovább olvasom >Dreher Talks: beszélgetések a tanksör jegyében
Legizgalmasabb gasztrokalandjairól sztorizott Jókuti András, a Világevő blog közismert szerzője…
Tovább olvasom >![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/hu/wp-content/uploads/2016/08/no_product.jpg)
Magazin: Sörbarát ez a nyár
Tavaly a sörgyártók nagy része sikeres évet könyvelhetett el. Ha…
Tovább olvasom >További cikkeink
9 milliárd forint a K&H SZÉP kártyákon
Hónapról hónapra növekszik a K&H SZÉP kártya forgalom, de még…
Tovább olvasom >Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >