Igazi magyar szakácssiker a Bocuse d’Oron
Nagyon szép magyar siker született a Bocuse d’Or tegnap és tegnapelőtt zajlott európai döntőjén: Széll Tamás, az Onix étterem séfje 9. helyen került be a lyoni döntőbe. Magyar versenyzőnek eddig még soha nem sikerült továbbjutnia az európai csoportkörből, amelyen a kiírás szerint 20 ország szakácsai próbálják ki erejüket, és tizenketten juthatnak tovább.
Széll Tamás a korábbiakban elképzelhetetlen anyagi és szakmai segítséget kapott, és maga is mindent megtett a sikerért: a világ legfontosabb szakácsversenyére a hírek szerint napi 10-12 órát készült.
„Versenyművének” elkészítését hetekig gyakorolta, az előírt alapanyagokból (doveri nyelvhal és szabadtartású csirke) több millió forintnyit használt fel. Felkészülését egy igazi szupersztár, Geir Skeie norvég séf, a Bocuse d’Or 2009-es győztese segítette, akivel többször együtt főzhetett.
Az európai verseny óriási skandináv főlényben zajlott, az első három helyet Norvégia, Svédország és Dánia szerezte meg.
A Bocuse d’Or 2014-es európai döntőjét a tegnapi döntésnek megfelelően Svédországban tartják majd.
(Képeink az élő internetes közvetítésről készültek, a dobogósokat, valamint a norvég csapat halételét ábrázolják).
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
2025 lesz a magyar sörturizmus éve?
18 magyar, kisüzemi sörfőzdébe kalauzol el a Bakancslista 2025 –…
Tovább olvasom >Macsó megközelítés a vásárlásban – A nap képe
Az USA-ban működik (legalább) egy olyan hipermarket, ahol a bevéárláshoz…
Tovább olvasom >Új szabályozás a munkaegészségügyi vizsgálatok terén: mit jelent ez a szállodaipar számára?
2024. szeptember 28-tól jelentős változások léptek életbe a munkaegészségügyi vizsgálatok…
Tovább olvasom >