IFS-szabványok a gyakorlatban
Több előadás az IFS-szabványok egy-egy témakörét érintettek. Kata Anett, a DNV GL vezető auditora, az élelmiszer-üzletág vezetője a vészhelyzetek megelőzésére és kezelésére vonatkozó előírásokat, illetve a vele kapcsolatos gyakorlati tapasztalatait ismertette. Krzyzewsky Nóra, az SGS Hungária Kft. munkatársa az élelmiszer-védelmi követelmények helyes értelmezéséről tartott előadást. Szerinte ma már számolni kell azzal a valószínűséggel, hogy valamely élelmiszer-ipari vállalkozás termékeit valaki megmérgezi, illetve ezzel fenyegetőzik, hisz az ilyen események jelentős gazdasági, erkölcsi kárral járhatnak, pánikot keltve, tömeges megbetegedést okozva. Wicha János és Lipi Zsolt, az Ecolab képviselői az IFS higiéniai előírásairól beszéltek, illetve az ezzel összefüggő termékeiket mutatták be. Szerintük egy banális kézmosást is tanítani kell az alkalmazottaknak, mert kutatásaik szerint a hüvelykujj és a körmök környéke egy gyors mosás után még mindig koszos marad.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Egymillióval nőhet a lakossági klímák száma Magyarországon – így válasszunk okosan
A háztartási klímaberendezések száma két évtized alatt megtízszereződött Magyarországon, jelenleg…
Tovább olvasom >Rekordmélyre zuhant az innováció a spanyol FMCG-piacon
Spanyolországban 15 év alatt 48%-kal esett vissza az új termékek…
Tovább olvasom >Új visszaváltási rendszert vezetett be az Auchan Románia Bukarestben
Az Auchan Románia új, tömeges visszagyűjtésre alkalmas visszaváltó rendszert indított…
Tovább olvasom >