Idén négy taggal bővült a SVÉT, azaz a Stílusos Vidéki Éttermiség egyesület
Magas minőségi szintet képviselő éttermek „alulról jövő” szakmai kezdeményezéseként indult a Stílusos Vidéki Éttermiség mozgalom, amely mára a hazai gasztronómia világának meghatározó tényezőjévé vált. Tagjai a sokszor méltatlanul elhanyagolt, színvonalas fővároson kívüli vendéglátásnak, elsősorban maguknak, egymásnak próbálnak reklámot csinálni.
Az egyesület idén négy taggal bővült, köztük egy Michelin-csillagos séf által vezetett étteremmel.
Platán – Tata
Tata legkedveltebb turista útvonalán, páratlan természeti környezetben, a Tatai Vár és az Esterházy Kastély között, az Öreg-tó partján fekszik a Platán Restaurant & Café és Várárok Vendégház a névadó 232 éves platánfa árnyékában. Pesti István a vidékre költözött michelin csillagos séf által vezetett étterem lelkes motorja a helyi termelők gasztronómiába történő bekapcsolásának.
Almalomb – Hosszúhetény
„Hetényi” barátaink immár évek óta résztvevői rendezvényeinknek, 2019-től pedig már mint a SVÉT tagja kínálja finomságait a vendégeknek.
La Maréda – Győr
Idén első alkalommal bemutatott Stílusos ART Piknik esemény győri házigazdájaként lelkesen kapcsolódtak be a SVÉT vérkeringésébe. 2019-től Baranya mellett immár Győr-Moson-Sopron is három tagétteremmel képviselteti magát az egyesületben.
Pajta – Őriszentpéter
A Pajta gazdáinak az Őrség iránt érzett szenvedélyének megtestesülése ez a hely. Olyan épületegyüttest álmodtak a Szala-völgyre néző egykori pajta köré, amely egyszerre lehet gasztronómiai és kulturális zarándokhely. Egyrészt hagyományőrző, közösségteremtő központ, másrészt 21. századi értelemben vett bisztró.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
9 milliárd forint a K&H SZÉP kártyákon
Hónapról hónapra növekszik a K&H SZÉP kártya forgalom, de még…
Tovább olvasom >Időben kezdik
Kortársaiktól tanulják meg a helyes táplálkozást az iskolások a Magyar…
Tovább olvasom >Érzelmek és emlékek
A desszertnek érzelmeket, emlékeket kell ébreszteni – ez Tiziano Mita…
Tovább olvasom >