Idén is megválasztják a Magisztrátus borát Egerben
A hagyományoknak megfelelően idén is kiválasztják Egerben a Magisztrátus borát. A címet elnyerő bikavérből és egri csillagból az önkormányzat 500-500 palackot rendel, amelyeket bor- és városmarketing célokra használnak majd fel.
A Magisztrátus bikavére az Egri Korona Borház 2009-es, a Vitavin Kft. 2007-es, illetve Molnár Pincészet 2004-es évjáratú bora közül kerül majd ki. A fehérbor, vagyis az egri csillag kategóriában pedig a Besenyei Borház, Gál Lajos és a Demeter Pincészet 2011-es évjáratú borai közül választanak majd. A címet az a borászat kaphatja meg, amely a legjobb árajánlatot teszi a városnak – közölte Zentai László, a polgármesteri hivatal médiareferense pénteken az MTI-vel.
A közgyűlési döntés szerint Habis László polgármester ezekkel a pincészetekkel kezdi meg a versenytárgyalást az 500-500 palack megvásárlásáról – fűzte hozzá.
Mint elmondta: az önkormányzat a maga eszközeivel igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy széles körben megismertesse az egri borokat, élénkítse az egri borok iránti keresletet országos és nemzetközi viszonylatban is. A város támogatja az Egerben zajló borgasztronómiai rendezvényeket, a hegyközségi borbemutatókat, emellett folyamatosan publikálják az egri borászok sikereiről szóló híreket.
Az egri borok népszerűsítése a szándékuk a Magisztrátus bora megválasztásával is, hiszen a palackokat bor- és városmarketing célokra használják fel – mondta Zentai László.
A közgyűlési tagok által elvégzett bírálat során a tavasszal megrendezett Egri Borvidéki Borversenyen az első öt helyen végző bikavérek és egri csillagok kerültek az önkormányzati képviselők asztalára, amelyek közül vakbírálattal választották ki a legjobb hármat – közölte a referens. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Portugieser csúcstalálkozó: Megvannak a jubileum győztesei
Április 23-án immár tizedik alkalommal szerveztek nemzetközi versenyt a portugieser…
Tovább olvasom >Egyre nagyobb fesztivált csapnak a gin körül
A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag…
Tovább olvasom >Bioélelmiszerek a közétkeztetésben a IV. Magyar Gasztronómia Napján
2025. április 26-27-én tartják a IV. Magyar Gasztronómia Napját. A…
Tovább olvasom >