Idén először rendezik meg a BPBW 2018 nemzetközi kézműves sörfesztivált a fővárosban
Idén először rendezik meg a fővárosban a Beer Week in Budapest (BPBW) 2018 nemzetközi kézműves sörfesztivált május 20. és 27. között, két kóstolónapján a Dürer kertben 16 országból több mint 40 nemzetközi kisüzemi főzde 160 különböző sörével várja az érdeklődőket.
Iain Lindsay, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete, a sörfesztivál fővédnöke kedden Budapesten sajtótájékoztatón elmondta, a sörfőzés reneszánszát éli Magyarországon, rohamosan nő a kézműves (kraft) sörfőzdék száma, és a hozzá kapcsolódó kultúra is fejlődik.
A sörhét programjainak nagy része ingyen látogatható, de a sörfogyasztásért a helyszíneken fizetni kell. A pénteki és szombati kóstolójegy például 6 órán keresztül korlátlan italfogyasztást tartalmaz, illetve egy fesztiválpoharat is, valamint a koncertek látogatását a Dürer kertben. A koncertekre kezdeményesen is értékesítenek jegyet.
A nagykövet kiemelte, hogy a sörfesztivál helyszínéül nagyszerű választás a magyar főváros.
Elmondta, míg a magyar éghajlat a bortermelést teszi lehetővé, addig az Egyesült Királyságban a sörfőzésnek van erős hagyománya. Az Egyesült Királyságban kétezer sörfőzde működik, több mint egymilliárd pint sört exportálnak évente, és Európa nagy piac a brit sörök számára.
Pazinczár Péter, a BPBW fesztiváligazgatója kiemelte, hogy 14 magyar sörfőzde is megjelenik a kóstolónapokon, akik közösen megalkotják a BPBW hivatalos sörét, amelyet a rendezvény teljes időtartalma alatt a kezdeményezéshez csatlakozott helyeken csapolnak majd. A kóstolónapokra, amelyeken a sörfőzők személyesen is részt vesznek, Nagy-Britanniából hét sörfőzde érkezik – húzta alá.
Sefcsik Márton, a BPBW kommunikációs vezetője elmondta, a későbbiekben évente megrendezendő fesztivál kóstolónapjaira, a limitált a helyek száma miatt, naponta csak ezer ember válthat jegyet. A látogatók fele – az eddig megvásárolt jegyek alapján – külföldről érkezik, a többi között Angliából, Hollandiából, Oroszországból és a tengerentúlról. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Prémium ízek, mentes lendület
A sörpiac prémiumizációja tovább erősödik, a fogyasztók egyre inkább a…
Tovább olvasom >Radler Reboost Meggy Izotóniás ital, BIO Pécsi Prémium Lager
A Radler Reboost egy izotóniás, meggyes ital. Alkoholmentes világos sör…
Tovább olvasom >Akciós ír sörökkel ünnepli a Szent Patrik napot az Auchan
A mennyiség helyett a minőség felé mozdult el a hazai…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új elnökséggel és megújult célokkal folytatja a munkát az MLSZKSZ
Tisztújító közgyűléssel és szakmai konferenciával zárta a 2024-es évet a…
Tovább olvasom >A Promóciók napján átadásra kerültek az „Év Promóciója 2025” díjak
Idén 17. alkalommal került megrendezésre, a Trade magazin szervezésében az…
Tovább olvasom >Elindult a Green Awards 2025
Elstartolt Magyarország legrangosabb fenntarthatósági pályázata, a Green Awards, a Portfolió…
Tovább olvasom >