Ice Bar Budapest
Még mondja azt valaki, hogy a vendéglátásban az élménynek csak másodlagos szerepe van! Most, hogy már nekünk is van a világ számos nagyvárosában oly sikeres jégbárunk, testközelből meggyőződhetünk arról, mi is az az élménygasztronómia. Ezt látni kell, legalábbis egyszer biztosan, merthogy törzsvendég ritkán válik itt a látogatóból.
A bejáratnál kapott kapucnis kabát és bélelt kesztyű ellensúlyozza a -1 és -7 °C közötti hideget, az ember pedig emelgeti a lábát (vagy a zenére, vagy anélkül), gyönyörködik a jégszobrokban és a jégpoharakkal teli jégpultban, de az átlagvendég, az ügyvezető szerint, így sem tölt bent többet 35-55 percnél. A vendégek nagyobbik hányada külföldi, ez az árakat látva nem is meglepő. Az ötezer forintos (neten rendelve négyezer) belépőért nemcsak kölcsöntélikabátot kapunk, de két italt is – 18 éven felüliek 4 cl űrtartalmú pohárba koktélt, plusz elvitelre egy forró levest vagy italt. Egyszerre legfeljebb másfél tucat vendéget engednek be az Ice Barba – nemcsak azért, mert ennél többen be se igen férnének, hanem mert nagyobb tömeg jóval gyorsabban olvasztaná a félévente amúgy is elfogyó jégfalakat és -bútorokat.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >