Ibsen Étterem és Kávéház
Békéscsabán új, minden eddiginél eredetibb színfolt jelenik meg a város gasztronómiai palettáján. Az Ibsen-ház most nyílt éttermében a helyi különlegességek mellett – nomen est omen – a norvég konyha remekeivel is megismerkedhetnek a vendégek. A drámaíró neve adhatta a megyeszékhely színháza mellett működő étterem működtetőinek az ötletet, hogy felvegyék a gasztronómiában mostanában a legjobbak közé sorolt skandináv ország szakmai szövetségével a kapcsolatot. Az északi kollégák szívesen segítették receptekkel, technológiai tanácsokkal az Ibsen szakácsait. A jellemző norvég ízeket a hal- és tenger gyümölcseiből készített ételeken keresztül mutatják be az ínyenceknek.
Persze az Ibsen kínálatában is a helyi ízek dominálnak majd, a megye legjobb termelőitől származnak az alapanyagok, akiket egyébként az étlapon nevesítenek is; igazi kreatív, 21. századi megoldás! Az 1200–2600 Ft között árult főételek választékát a színházi estéken befolyásolja az aznapi darab hangulata is. A Veritas borai mellett belga sörök közül, továbbá a Heineken portfóliójából választhat a vendég (ötféle csapolt sört kínál az étterem!), valamint helyi pálinkaféléket. Az üzletben külön kávézó is működik, valamint a Békés megyei hungarikumok és értékek boltja.
Békéscsaba, Andrássy út 1–3. • Tervezés: Szabó János • Konyhafőnök: Gál Zsolt
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >