Ibsen Étterem és Kávéház
Békéscsabán új, minden eddiginél eredetibb színfolt jelenik meg a város gasztronómiai palettáján. Az Ibsen-ház most nyílt éttermében a helyi különlegességek mellett – nomen est omen – a norvég konyha remekeivel is megismerkedhetnek a vendégek. A drámaíró neve adhatta a megyeszékhely színháza mellett működő étterem működtetőinek az ötletet, hogy felvegyék a gasztronómiában mostanában a legjobbak közé sorolt skandináv ország szakmai szövetségével a kapcsolatot. Az északi kollégák szívesen segítették receptekkel, technológiai tanácsokkal az Ibsen szakácsait. A jellemző norvég ízeket a hal- és tenger gyümölcseiből készített ételeken keresztül mutatják be az ínyenceknek.

Ibsen Étterem és Kávézó
Persze az Ibsen kínálatában is a helyi ízek dominálnak majd, a megye legjobb termelőitől származnak az alapanyagok, akiket egyébként az étlapon nevesítenek is; igazi kreatív, 21. századi megoldás! Az 1200–2600 Ft között árult főételek választékát a színházi estéken befolyásolja az aznapi darab hangulata is. A Veritas borai mellett belga sörök közül, továbbá a Heineken portfóliójából választhat a vendég (ötféle csapolt sört kínál az étterem!), valamint helyi pálinkaféléket. Az üzletben külön kávézó is működik, valamint a Békés megyei hungarikumok és értékek boltja.
Békéscsaba, Andrássy út 1–3. • Tervezés: Szabó János • Konyhafőnök: Gál Zsolt
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
NGM: 2025-ben tovább erősödik a SZÉP-kártya népszerűsége
A SZÉP-kártya egyre fontosabb szerepet kap a magyar háztartások pénzügyi…
Tovább olvasom >Az év elején tovább erősödött a turizmus – ágazati kitekintő
2025 januárjában egymillió vendég érkezett a turisztikai szálláshelyekre, ahol közel…
Tovább olvasom >Nagy Márton: kistelepülések kiskocsmái is pályázhatnak idegenforgalmi támogatásra
Egymilliárd forintra pályázhatnak az ezer fő alatti településen működő kiskocsmák,…
Tovább olvasom >