Húszezer látogató a VI. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 10. 08. 10:18

Több mint húszezren látogattak ki október 4. és 7. között a VI. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválra, melynek legnépszerűbb párlata idén a szőlőpálinka volt.

A pálinkafesztivál a budai Vár Hunyadi- és Oroszlános-udvarában negyven kiállítóval és több mint négyszázféle pálinkával, valamint kolbászkészítők, borászok és sajtmesterek termékeivel várta a közönséget – tájékoztatták az MTI-t hétfőn a szervezők.

Mint emlékeztettek, a rendezvény vendégországa ezúttal Mexikó volt: a Mexikói Udvar hangulata, étel-, ital-, és zenei kínálata vonzotta a vendégeket. Összesítésük szerint a közép-amerikai specialitások közül a chili con carne volt a fesztiválozók kedvence, a tequilák közül pedig az Aha Toro fogyott a legjobban. A tequilaház nyolcféle mexikói söre szintén nagy népszerűségnek örvendett.

A pálinkák közül a legnépszerűbb a szőlőből készült párlat volt, a legszívesebben pedig a mangalica kolbászt és sonkát kóstolták a vendégek, utóbbit tejfölös házi parasztkenyéren.

Szerencsére néhány kisebb bokaficamon kívül az egészségügyi személyzetnek nem volt feladata, ez többnyire abból adódott, hogy a hölgyek idén is előszeretettel vettek föl magassarkú cipőt a Vár macskaköves udvaraiba.

A hagyományteremtő célzattal létrejött Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál jövő ősszel is megnyitja kapuit, ekkor egy újabb ország és annak nemzeti itala mutatkozik be. Májusban is érdemes lesz azonban föllátogatni a Várba, ugyanis a tavaszi, Budapesti Pálinkafesztiválon a szilva és a barack éve után a meggyből készült párlatok, valamint az év meggypálinkája kapja a főszerepet – közölték a szervezők. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink