Hú!SVÉT-ol a Stílusos Vidéki Éttermiség
A vidéki éttermek krémjét (vagy legalábbis annak nagy hányadát) magában foglaló Stílusos Vidéki Éttermiség április 26 és 28 között tartja szokásos húsvéti rendezvényét Palkonyán.
A gasztrofesztivál-jellegű esemény remek kisérő programjaira előre kell regisztrálni. Íme egy kis válogatás!
– Exkluzív gálavacsora a SVÉT új tagjaival
Időpont: április 26. péntek 20:00
Vendégek: Almalomb – Hosszúhetény, Pajta – Őriszentpéter, Platán – Tata, La Maréda – Győr
– SVÉT & P-ART Művészeti Menü – 13 helyszín, 21 művész
“Avagy, művészettel megspékelt kulináris élvezetek fesztiválja
Különlegesen széles keresztmetszettel jelenik meg április 27-én, a kortárs képzőművészet Palkonyán, méghozzá a Hú!SVÉT alkalmából, és kezdeményezésére. Egyaránt képviseltetik magukat ma a szakma nagyjai, és a pályakezdés határán álló fiatalok. Az ország távoli pontjairól érkezők éppúgy, mint Pécsről. Sőt szép számmal vannak jelen helyi művészek is.
– A Nespresso bemutautja: VIP állófogadás pezsgős reggelivel
Időpont: április 27. szombat 9:00-11:00
Induljon jól a nap! Például egy jó kávé, csoda buborékok és jó barátok társaságában. Amennyiben a VIP regisztráció extrákkal opciót választja, részt vehet az immár hagyományos stílusos vidéki pezsgős reggeli állófogadáson.
– Stílusos vidéki ebéd:
Időpont: április 27. szombat 13:00
Vendég séfek:
• Ruprecht László (SVÉT, Pannónia Gasztrohajó)
• Gyurik Gábor, VIATOR Apátsági Étterem, Pannonhalma
• Horváth Gábor, GUSTEAU Kulináris élményműhely, Mád
• Macsinka János, MACOK Bisztro, Eger
• Pohner Ádám – Bocuse d’Or, Kistücsök Étterem, Balatonszemes
• Mihályi László – Mihályi Patisserie, Vác
– Stílusos gasztro workshopok a Faluházban
Házigazda: Szabó Réka Kata (Yokka Desszertműhely – Pécs)
Maximális létszám: 20-fő/workshop
10:00 Kovászos kenyér készítés Ormós Gabi (Jenői Pékség)
12:00 Kaba farm, sajtkészítés Kaba Laminnal (Kaba farm)
14:00 Tiszta tészta, tészta készítés Petike Petrával (Tiszta tészta)
16:00 Bock Szőlőmag, variációk Márton Adriennel (Ízes élet, Bock Pincészet)
18:00 Villány két arca Redy és Villányi Franc borkóstoló Ipacs Szabó Istvánnal (Vylyan)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >