Húsfélék húzzák az árat
2007. júniusban az egyhavi átlagos fogyasztói áremelkedés 0,4 százalék volt, 2006. júniushoz viszonyítva pedig 8,6 százalékkal növekedtek az árak. Idén, az első hat hónapban, átlagosan szintén 8,6 százalékkal voltak magasabbak az árak, mint az előző év azonos időszakában. A KSH gyorsjelentése szerint májushoz viszonyítva egy hónap alatt az élelmiszerek árai 0,3 százalékkal emelkedtek. Növekedett a szalámi, szárazkolbász, sonka (1,5 százalék), a baromfihús (1,4 százalék), a sajt (0,9 százalék), valamint a kenyér (0,7 százalék) ára. Árcsökkenés következett be a tojás (1,6 százalék), az étolaj (1,5 százalék) és a sertéshús (0,9 százalék) esetében.
12 hónap alatt, 2006 júniusához viszonyítva, az élelmiszerek árai az átlagosnál nagyobb mértékben, 10,5 százalékkal emelkedtek. Ezen belül jelentősen drágultak a péksütemények 32,6, a liszt 31,8, a kenyér 23,5, a baromfihús 16,9, a tojás 13,2, valamint a cukor 12,3 százalékkal. Az átlagtól jóval elmaradva, 7 százalékkal emelkedett a szeszes italok, dohányfélék ára.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Új felmérés: a vásárlók nem kérnek a mérgező vegyszerekből
Egy új, öt országot érintő felmérés komoly aggodalmakat tárt fel…
Tovább olvasom >Veszteségbe fordult a friss tej értékesítése – rávilágított a GVH grafikonja
A magyar kiskereskedelem egy újabb, eddig kevésbé reflektorfényben lévő problémája…
Tovább olvasom >Lassan elfogynak a sarki kisboltok: 22 ezer bolt tűnt el négy év alatt
2024 végére több mint 5200 kiskereskedelmi üzlet szűnt meg Magyarországon…
Tovább olvasom >