Húsfélék húzzák az árat
2007. júniusban az egyhavi átlagos fogyasztói áremelkedés 0,4 százalék volt, 2006. júniushoz viszonyítva pedig 8,6 százalékkal növekedtek az árak. Idén, az első hat hónapban, átlagosan szintén 8,6 százalékkal voltak magasabbak az árak, mint az előző év azonos időszakában. A KSH gyorsjelentése szerint májushoz viszonyítva egy hónap alatt az élelmiszerek árai 0,3 százalékkal emelkedtek. Növekedett a szalámi, szárazkolbász, sonka (1,5 százalék), a baromfihús (1,4 százalék), a sajt (0,9 százalék), valamint a kenyér (0,7 százalék) ára. Árcsökkenés következett be a tojás (1,6 százalék), az étolaj (1,5 százalék) és a sertéshús (0,9 százalék) esetében.
12 hónap alatt, 2006 júniusához viszonyítva, az élelmiszerek árai az átlagosnál nagyobb mértékben, 10,5 százalékkal emelkedtek. Ezen belül jelentősen drágultak a péksütemények 32,6, a liszt 31,8, a kenyér 23,5, a baromfihús 16,9, a tojás 13,2, valamint a cukor 12,3 százalékkal. Az átlagtól jóval elmaradva, 7 százalékkal emelkedett a szeszes italok, dohányfélék ára.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Indul a karácsonyi roham a játékpiacon
Kezdetét veszi a hazai játékpiac legforgalmasabb időszaka: a karácsony előtti…
Tovább olvasom >Többutas csomagolások jövője – mire készüljön a kereskedelmi szektor?
Az Európai Parlament 2024. április 24-én jogalkotási állásfoglalást adott ki…
Tovább olvasom >10 éves a magyar Black Friday – az akcióvadászattól a tudatos vásárlásig
A Black Friday Magyarországon 10 év alatt sokat változott: míg…
Tovább olvasom >